Valven Steam Deck on käsikonsolimaisiin kuoriin paketoitu tietokone. Sen liitännät ovat kuitenkin rajalliset ja nyt yhtiö on julkaissut virallisen Steam Deck Docking Station -telakan tietokoneelleen.

Steam Deck Docking Station on ominaisuuksiltaan varsin perinteinen telakka. Pöytämallisena se on muotoiltu siten, että Steam Deck jää lepäämään hieman vinoon asentoon eikä mikään osa telakasta peitä näyttöä. Telakka kytketään tietokoneen ylälaidasta löytyvään USB-C-liittimeen 90-asteen liittimellä varustetulla kaapelilla.

Valven virallisen telakan takaa löytyy yhdet DisplayPort 1.4- ja HDMI 2.0 -liittimet, kolme USB-A 3.1 Gen 1 -liitintä ja gigabitin RJ45-verkkoliitin. Lisäksi keskeltä liittimiä löytyy virransyötölle pyhitetty USB-C. Docking Stationin strategiset mitat ovat 117 x 29 x 50,5 mm ja 120 grammaa. Telakan mukana tulee sama 1,5 metrin kaapelilla varustettu virtalähde kuin Steam Deckinkin mukana.

Steam Deck Docking Station on hinnoiteltu 99 euroon ja toimitusajaksi luvataan tällä hetkellä 1-2 viikkoa. Valve on saanut Steam Deckin toimitusjonot vihdoin muutoinkin hallintaan, sillä sekä keskimmäistä 549 euron 256 Gt:n mallia että 679 euron 512 Gt:n premium-mallia saa tällä hetkellä 1-2 viikon toimitusajalla. Edullisin 419 euron 128 Gt:n eMMC-mallin toimitusajaksi lupaillaan tällä hetkellä ympäripyöreästi loka-joulukuu 2022.

Lähde: Steam Deck Docking Station