Valven uudet virtuaalilasit saattavat olla itsenäiset Oculus Questin tapaan ja hyödyntää samaa AMD:n prosessoria, kuin Steam Deck.

Valve julkisti hiljattain uuden Steam Deck -käsitietokoneen. Pian sen jälkeen alkoi pyöriä huhuja mahdollisesta uudesta VR-laitteesta ja nyt Valve on lähes varmistanut sen.

Steam Deck käyttää virallisesti customoitua AMD:n APU-piiriä, mutta sen ominaisuudet täsmäävät yhtiön roadmapeissa nähtyyn Van Gogh -prosessoriin. Roadmapeissa Van Goghissa on nähty CVML-yksikkö, jonka oletetaan liittyvän konenäköön ja koneoppimiseen (Computer Vision and Machine Learning). Steam Deckin ominaisuuslistassa ei ole kuitenkaan mitään siihen viittaavaa.

Vergen haastattelema Valven Greg Coomer on käytännössä paljastanut yhtiön valmistelevan uuden sukupolven virtuaalilaseja. Kysyttäessä voisiko Steam Deckin prosessoria käyttää myös itsenäisissä virtuaalilaseissa, Coomer vastasi, ettei yhtiö ole vielä valmis puhumaan siitä, mutta itse prosessori toimisi hyvinkin siinä ympäristössä sopivalla TDP-arvolla, ja että se on hyvinkin oleellista Valvelle ja sen tulevaisuudensuunnitelmille. VR-laseissa myös CVML-yksikölle voisi löytyä helpommin käyttöä.

Ars Technica puolestaan kertoo Steamin tiedostoista kaivetuista viitteistä ”Deckard”-koodinimelliseen SteamVR-laitteeseen. Sivuston mukaan se on saanut varmistettua lähteiltään, että Valvella on ollut ainakin kaksi erillistä virtuaalilasiprojektia käynnissä ja että nyt netissä pyörivät puheet samaa prosessoria käyttävistä VR-laseista todellakin pitäisivät kutinsa. Sivuston lähteet kuitenkin painottavat samalla, että vaikka sellaisia laseja valmistellaan tällä hetkellä, se ei tarkoita, että ne tulisivat myös myyntiin.

Lähteet: The Verge, Ars Technica

This site uses XenWord.
;