Testissä NVIDIAn uusi RTX Voice -lisäosa, joka suodattaa taustamelun mikrofonista GeForce-näytönohjaimen avustuksella.

NVIDIA on julkaissut ladattavaksi beetaversion RTX Voice -ominaisuudesta tai lisäosasta, joka suodattaa GeForce-näytönohjaimen avulla mikrofonista ja äänen ulostulosta taustamelun pois. Ohjelma luo valitusta mikrofonista tai ulostulosta virtuaalisen RTX Voice -laitteen, jotka otetaan käyttöön halutussa ohjelmassa. Mikrofonin osalta tuettuna ovat muun muassa Skype, Zoom, Teams, Slack, OBS, Streamlabs OBS ja Steam. Ohjelmaa on helppo käyttää, RTX Voice kytketään yksinkertaisesti käyttöön tai pois käytöstä, eikä sen kanssa tarvitse säätää mitään ylimääräistä.

Testasimme GeForce RTX 2070 Super -näytönohjaimella suorituskykyä Shadow of the Tomb Raider -pelissä 2560×1440-resoluutiolla ilman RTX Voicea ja RTX Voice käytössä. RTX Voicella keskimääräinen ruudunpäivitysnopeus laski 82:sta 76:een FPS:än eli reilu 7 %. Testin perusteella sillä ei ollut RTX Voice päällä vaikutusta suorituskykyyn, puhuttiinko mikrofoniin taustamelun kanssa vai oltiinko täysin hiljaa ilman taustamelua.

NVIDIAn oma asennusohjelma toimii vain GeForce RTX -sarjan näytönohjaimilla, mutta asennustiedostoa muokkaamalla sen saa asennettua ja toimimaan myös GeForce GTX -näytönohjaimilla. Kokeilumme mukaan äänenlaatu ei kuitenkaan ole suodattuna yhtä hyvä kuin RTX-näytönohjaimilla ja lisäksi alustavien testien perusteella vaikutus suorituskykyyn on yli 10 %.

Lataa ohjelma, NVIDIA RTX Voice: Setup Guide

Ohjeet RTX Voicen käyttämiseksi GeForce GTX -näytönohjaimella löytyvät esimerkiksi Guru3D:n foorumilta.

Teimme RTX Voicen käytöstä videon, jossa testataan taustamelun suodatusta erilaisissa käyttötilanteissa, kuten television, musiikin, vauvan itkun ja pölynimurin kanssa.

Jos pidit videosta, käy tykkäämässä ja tilaa io-techin YouTube-kanava. Lähes 40 000 tilaajalla io-tech on noussut Pohjoismaiden suurimmaksi tekniikkamediaksi Youtubessa ja Suomessa 300 suurimman suomenkielisen kanavan joukkoon.

Katso video Youtubessa

This site uses XenWord.
;