Vivon CES-messuilla demoama prototyyppi on jo valmis tuotantoon.

Kiinalainen Vivo on esitellyt eilen CES 2018 -messuilla tuotantovalmiin älypuhelimen, jossa sormenjälkitunnistin on sijoitettu näyttöpaneelin alle. Viime vuoden aikana näytön alapuolisten sensorien tekniikan kypsymiselle tuli yhä kasvava tarve, sillä lukuisat puhelinvalmistajan julkaisivat kapeareunaisella näytöllä varustettuja älypuhelimia.

Vaikka Vivo on käyttänyt aiemmissa prototyypeissään Qualcommin tunnistintekniikkaa, on tällä kertaa kyse Synapticsin FS9500-tunnistimesta, josta uutisoimme joulukuun puolivälissä. Synapticsin optinen sensori sijaitsee AMOLED-näyttöpaneelin alla ja tekee tunnistuksen näytön pikselien välisten rakojen kautta.

Vivon mukaan näytön alle sijoitettu sormenjälkitunnistin aktivoituu vain kun sille on tarvetta ja käyttäjää opastetaan graafisen käyttöliittymän avulla. Tunnistimen tietoturvan kerrotaan olevan samalla tasolla tavanomaisen sormenjälkitunnistimien kanssa ja sitä voidaan käyttää myös mm. mobiilimaksujen autentikoinnissa.

The Verge -sivuston käyttökokemusten perusteella näytön alapuolinen sormenjälkitunnistin toimii toistaiseksi hitaammin kuin perinteisemmät ratkaisut, mutta hitaus ei kuitenkaan muodostu suoranaiseksi ongelmaksi. Videolla tunnistimen paikka on merkitty näytön alaosaan kuvakkeella ja tunnistusta seuraa sormen ympärille leviävä animaatio.

Vivon mukaan uutta sormenjälkitunnistinta käyttävä laite on valmis tuotantoon ja se tullaan julkistamaan virallisesti kuluvan vuoden alkupuolella. Laitteen mallinimestä tai saatavuudesta ei ole vielä tarkempaa tietoa. Vastaavalla ratkaisulla varustettuja älypuhelimia tullaan varmasti näkemään tänä vuonna myös muiden puhelinvalmistajien toimesta.

Lähde: Vivo, The Verge

This site uses XenWord.
;