Huhujen mukaan Polaris 30 ja RX 590 olisi valmistettu nykyisten Polaristen 14 nanometrin prosessin sijasta päivitetyllä 12 nanometrin prosessilla.

AMD:n Polaris-arkkitehtuuri julkaistiin alun perin kesällä 2016. Arkkitehtuurista on julkaistu paitsi alkuperäinen RX 400 -sarja, myös lähinnä kosmeettiselta päivitykseltä yhdestä lisäpiiristä huolimatta vaikuttanut RX 500 -sarja. Viime päivinä on netissä alkanut pyöriä huhuja uudesta Polaris-piiristä.

AMD:n huhutaan valmistelevan parhaillaan Polaris 30 -nimellä tunnettua uutta versiota tutusta arkkitehtuurista. Huhujen mukaan piirissä ei olisi varsinaisesti uutta verrattuna Polaris 10 / 20 -piiriin, mutta sen valmistusprosessi olisi päivittynyt 12 nanometriin.

Huhut saivat äskettäin tukea taakseen tutulta Twitter-vuotajalta Tum_Apisakilta. Tum_Apisakin julkaisemassa kuvankaappauksessa näkyy 3DMark-tulos tunnistamattomalla näytönohjaimella, jonka ajurit listaavat nimeksi ”Radeon RX 590 Series”. Näytönohjain toimii 3DMarkin mukaan 1545 MHz:n kellotaajuudella, mikä on selvästi korkeampi kuin esimerkiksi Radeon RX 580:n 1257 MHz. Muistit toimivat 3DMark-kuvankaappauksen mukaan 2000 MHz:n nopeudella. Huomattavaa kuvankaappauksessa on myös se, että vanhemmalla ajuriversiolla näytönohjain tunnistuu Radeon RX 580 Series -nimellä.

VideoCardz on löytänyt lisäksi Baidusta kuvan, jonka väitetään olevan näytönohjainvalmistaja HIS Digitalin valmistusaikataulua kuvaavista dokumenteista. Kuvassa esiintyy paitsi joukko HIS:n tuotekoodeja, myös kaksi ”RX-590”-solua. Sivusto kertoo kysyneensä valmistajalta kommenttia asian suhteen, muttei ole toistaiseksi saanut mitään vastauksia.

This site uses XenWord.
;