Windows 10:n Creators Update tulee keskittymään etenkin sisällöntuottajien tarpeisiin unohtamatta kuitenkaan pelaajia tai jatkuvasti parantuvaa tietoturvaa

Microsoftin Windows 10 on yhtiön omien sanojen mukaan sen viimeinen käyttöjärjestelmä. Muutaman vuoden välein julkaistavien uusien versioiden sijasta yhtiö aikoo jatkossa keskittyä vain päivittämään Windows 10:ntä vastaamaan kehityksen luomiin uusiin haasteisiin.

Windows 10:n julkaisuversio oli versionumeroltaan 1507 ja sen jälkeen käyttöjärjestelmälle on julkaistu kaksi merkittävää päivitystä: 1511 eli November Update ja 1607 eli Anniversary Update. Seuraavaksi julkaisuvuoron saa 11. huhtikuuta julkaistava Creators Update. Uusi päivitys tullaan tuntemaan joko versionumerolla 1703 tai 1704; julkaisupäivän mukaan jälkimmäisen pitäisi olla lopullinen versionumero, mutta useiden lähteiden mukaan versionumeroksi tulisi siitä huolimatta 1703.

Windows 10 Creators Updaten kantavana teemana ovat erilaiset sisällöntuottajat. Päivitykset eivät kuitenkaan rajoitu vain sisällöntuotantoon, vaan esimerkiksi pelaajien iloksi on luvassa uusi suorituskykyä parantava Game Mode -tila. Game Moden kerrotaan parantavan suorituskykyä aluksi parhaimmillaan 5 prosenttia, mutta tulevaisuudessa suorituskykyparannusten odotetaan kasvavan. Voit lukea lisää Game Modesta io-techin aiemmasta aihetta koskevasta uutisoinnista. Pelaaville sisällöntuottajille on puolestaan luvassa sisäänrakennettu tuki Beam-streamauspalvelulle.

Creators Update tuo mukanaan laajan tuen erilaisille 3D-objekteille. Käyttöjärjestelmän mukana tulee uusi 3D-mallien piirtämisen ja muokkaamisen hallitseva Paint 3D -ohjelma, jonka lisäksi esimerkiksi Office-ohjelmat päivitetään tukemaan 3D-objekteja. Microsoft julkaisi myös Remix3D-portaalin, jossa on jaossa lukuisia valmiita 3D-malleja. Tiukasti 3D-tukeen liittyy myös Windows Mixed Reality, eli tulevia lisätyn todellisuuden- ja virtuaalilaseja tukeva käyttöliittymä. Windows Mixed Reality -yhteensopivien lasien hintojen kerrotaan kustantavan edullisimmillaan 299 dollaria.

Tietoturvapuolella Windows 10 Creators Update tuo mukanaan uuden Windows Defender Security Center -hallintapaneelin. Hallintapaneeli mahdollistaa virustorjunnan, verkon ja palomuurin hallinan yhdestä paikasta keskitetysti. Myös tietosuoja-asetusten hallinnan kerrotaan helpottuneen aiempiin versioihin nähden. Muita uusia tietoturvaan liittyviä ominaisuuksia ovat Remote Lock, joka mahdollistaa tietokoneen automaattisen lukitsemisen, kun käyttäjä poistuu sen lähettyviltä, sekä Device Health Advisor, joka antaa yleistä tietoa laitteen kunnosta ja tilasta.

Päivityksiä on luvassa myös Windows 10:n mukana tulevalle Edge-selaimelle. Microsoftin mukaan Edge on jo nyt turvallisempi, nopeampi ja virtapihimpi kuin Chrome ja Creators Updaten myötä yhtiö aikoo parantaa kaikkia edellä mainittuja osa-alueita. Edge tulee saamaan Creators Updatessa parannetun välilehtien hallinnan ja tuen Windows Storesta saatavilla oleville e-kirjoille. Muita uusia ominaisuuksia ovat esimerkiksi mahdollisuus liittää kontakteja suoraan tehtäväpalkkiin, jolloin tiedostojen ja viestien lähettäminen halutuille henkilöille on aiempaa nopeampaa.

This site uses XenWord.
;