Microsoft kertoi Build 2018 -konferenssissa muun muassa tuovansa markkinoille useita tapoja parantaa Windows 10:n ja älypuhelinten yhteistyötä esimerkiksi Timeline- ja Your Phone -ominaisuuksien avulla.

Microsoft on esitellyt Build 2018 -konferenssissaan mielenkiintoisia uutisia sen tuleviin tuotteisiin ja palveluihin liittyen. Kuluttajan näkökulmasta Build 2018 -konferenssin kenties merkittävimmät uutiset liittyvät puhelinten ja Windows 10:n yhteistoimintaan sekä virtuaaliassistentteihin.

Älypuhelinten puolella Microsoft keskittyi Windows 10:n toimintaan muiden alustojen kanssa. Microsoft Launcher tulee mahdollistamaan jatkossa Windows 10:n uuden Timeline-ominaisuuden hyödyntämisen myös Android-puhelimilla. Ominaisuus mahdollistaa esimerkiksi nettiselailun ja Office-dokumenttien työstämisen toisella Timeline-ominaisuutta tukevalla laitteella lennosta. Myös iOS saa tuen Timelinelle, mutta rajoitetummin Edge-selaimen kautta.

Toinen älypuhelimiin tiukasti liittyvä ominaisuus on Your Phone -sovellus Windows 10:ssä. Your Phone osaa näyttää paritettuun puhelimeen saapuvat tekstiviestit ja ilmoitukset suoraan Windowsissa ja esimerkiksi valokuvien siirtely puhelimen ja tietokoneen välillä onnistuu samassa sovelluksessa entistä helpommin.

Toinen mielenkiintoinen uutuus on yhteistyö Amazonin ja Microsoftin virtuaaliassistenttien välillä. Kummankin yrityksen virtuaaliassistentit kykenevät tekemään asioita, joihin toinen ei kykene, mutta jatkossa käytettävä laite ei enää rajoita käytettävää virtuaaliassitenttia. Cortanaa voi tulevaisuudessa pyytää Windows-koneilla avaamaan Alexan ja Alexaa Amazonin laitteilla avaamaan Cortanan, jolloin molemmat virtuaaliassitentit ovat käytettävissä kätevästi laitteesta riippumatta.

Lähde: Microsoft

This site uses XenWord.
;