Apple on ilmoittanut pitävänsä Special Event at Apple Park -tapahtuman päämajassaan Kalifornian Cupertinossa 5. kesäkuuta osana laajempaa WWDC23-tapahtumaa. Koko päivän kruunaava Keynote-esitys pidetään illalla kello 20.00 Suomen aikaa.

Applen odotetaan julkaisevan kehittäjille suunnatun WWDC23:n Special Event -tapahtumassa jo pitkään erilaisissa huhuissa pyörineet virtuaalilasit. Mitään virallista asian suhteen ei ole julkaistu, mutta yhtiön apuyrityksiin lukeutuva Deep Dive LLC on hiljattain hakenut ”xrOS” wordmarkin rekisteröimistä Uudessa-Seelannissa. Wordmark noudattaa yhtiön muiden käyttöjärjestelmien kanssa samaa San Francisco -kirjaisintyyppiä ja tyyliä. Samainen yritys rekisteröi myös ”xrOS” tuotemerkin viime joulukuussa.

Mahdollisten virtuaalilasien ja niiden xrOS-käyttöjärjestelmän lisäksi WWDC23:ssa odotetaan luonnollisesti ensimaistiaisia Applen muidenkin käyttöjärjestelmien tulevista päivityksistä. Yhtiön tietokoneista löytyvä macOS on päivittymässä tänä vuonna 14-versioon, iOS, iPadOS ja tvOS versioon 16 ja watchOS 10:een.

Lähteet: Apple, GSMArena (1), (2)