Alkuperäisissä THICC II -sarjan näytönohjaimissa muistit jäähdytetään alumiini- tai terässekoitelevyllä ja päivitetyssä kuparisella. Alkuperäisen mallin ostaneille tarjotaan mahdollisuus vaihtaa levy kupariseen ilmaiseksi.

AMD:n Radeon RX 5700 XT sai julkaisussaan pyyhkeitä eniten sen referenssijäähdytyksestä. AMD:n mukaan yhtiö ei halua kilpailla AIB-valmistajia vastaan, jonka vuoksi referenssijäähdytys on ainoastaan riittävä, ei hyvä.

AIB-valmistajien omat jäähdytysratkaisut ovat keränneet osakseen huomattavasti mairittelevampaa kommentointia, mutta myös niistä on löytynyt kritisoitavaa ja jopa yksinkertaisesti huonoja ratkaisuja. Yksi monelta taholta kritiikkiä saanut AIB-malli on XFX:n Radeon RX 5700 XT THICC II Ultra, jonka muistijäähdytys jättää paljon toivomisen varaa. Muistijäähdytys on toteutettu näytönohjaimessa yksinkertaisella alumiini- tai teräspohjaisella metallisekoitelevyllä, joka on heikosti yhteydessä varsinaiseen jäähdyttimeen normaalia paksumpien lämpötyynyjen kautta. Sen ja varsinaisen jäähdytimmen väliin oli jostain syystä lisätty myös foliokalvo, mikä entisestään heikensi lämmön siirtymistä.

XFX julkaisi pian perään uuden RX 5700 XT THICC III Ultra -mallin, jossa muiden muutosten ohella on vaihdettu kyseinen metallilevy kupariseen. Mielenkiintoisena käänteenä yhtiön edustaja on paljastanut Redditissä, että sama muutos on tehty myös THICC II -malleihin ja muutoksen löytyvän jo uusimmista kauppojen hyllyillä olevista korteista.

Tämän lisäksi yhtiö tulee tarjoamaan käyttäjille mahdollisuuden vaihtaa jo ostettujen korttien metallilevyn kupariseen ilmaiseksi. Kuparista jäähdytyslevyä haluavien käyttäjien tulee olla yhteydessä yhtiöön sen tukisivujen kautta. XFX:n takuu sallii näytönohjaimen jäähdyttimen vaihdon, kunhan käyttäjä on sitä ennen yhteydessä yhtiöön asian tiimoilta. Yhtiön tukipalvelu lupaa myös tarjota tarvittaessa ohjeita jäähdytinten vaihtoon.

Lähteet: Reddit, TechPowerUp

This site uses XenWord.
;