Xiaomin ensimmäinen Mi-malliston älykello käyttää Googlen Wear OS -käyttöjärjestelmää.

Xiaomi esitteli tänään Redmi CC9 Pro -älypuhelimen ohella uuden Mi Watch -älykellon, jota se vertaa pieneen ranteessa kulkevaan älypuhelimeen. Ensisilmäyksellä uutuus näyttää hyvin paljon Apple Watchin hieman kulmikkaamalta versiosta. Mi Watchin läpimitta on 44 mm ja sen runko on valmistettu malliversiosta riippuen alumiinista tai teräksestä. Näyttöä suojaa reunoja kohti kaartuva lasi, joka on alumiiniversiossa Gorilla Glass 3 -suojalasia ja teräsversiossa safiirilasia. Kyljessä Apple Watchista muistuttaa myös pyöritettävä nuppi.

Kellon etupuolella sijaitsee 1,78-tuumainen neliskanttinen 368 x 448 pikselin AMOLED-näyttö, joka tukee aina päälläolevaa tilaa. Kellon sisältä löytyy Snapdragon 3100 -järjestelmäpiiri, gigatavu RAM-muistia, 8 gigatavua tallennustilaa sekä 570 mAh akku (teräsversiossa 590 mAh), jonka luvataan kestävän yhdellä latauksella 1,5 vuorokautta (36 h). Yhteyspuolella on tarjolla Bluetooth 4.2, Wi-Fi 802.11b/g/n, NFC ja GPS sekä tarjolle tulee myös 4G-mobiiliyhteyksillä varustettu versio eSIM-ominaisuudella.

Nykypäivän vaatimusten mukaisesti kellosta löytyy myös sykemittaus ja liikunta- sekä terveystoiminnot. Lisäksi kello käyttää suomalaisen Firstbeatin algoritmeja liikkumis- ja sykedatan analysoinnissa. Käyttöjärjestelmänä Mi Watchissa on Googlen Wear OS, jonka päälle Xiaomi on kuitenkin toteuttanut oman MIUI for Watch -käyttöliittymänsä. Mukana tulee nelisenkymmentä Xiaomin omaa sovellusta sekä erillinen oma sovelluskauppa, joka on avoin sovelluskehittäjille. Ulkonäön ohella myös käyttöliittymässä on selviä applemaisia vivahteita.

Mi Watch tulee Kiinassa saataville marraskuun 11. päivä mustana ja hopeanvärisenä metalli- sekä silikonihihnalla. Hinnat alkavat Kiinassa 1299 yuanista, eli noin 167 eurosta. Teräsversio maksaa 1999 yuania, eli noin 257 euroa. Euroopan saatavuudesta ei ole toistaiseksi tietoa, mutta Xiaomin nykyaseman huomioiden se on todennäköistä.

Lähde: Xiaomi

This site uses XenWord.
;