AMD:n mukaan viime marraskuussa markkinoille saapuneissa B2-steppingin Ryzeneissä ei olisi käytännössä eroa vanhempiin B0-steppingeihin, mutta Shaminon testien mukaan uudemmat prosessorit esimerkiksi kuluttavat selvästi vähemmän tehoa.

Vaikka Ryzen 5000 -sarjan julkaisusta on ehtinyt jo vierähtää useampikin tiima, ei yhtiö ole jättänyt prosessoreita julkaisukuntoon ja ripustanut hanskoja naulaan. Julkaisussa prosessorit olivat versiota B0 ja nykyisin valmistuksessa olevat versiota B2.

AMD:n mukaan uusissa B2-versioissa ei pitäisi olla juurikaan eroja vanhempien versioiden kanssa. Prosessoreiden toiminnallisuus on ennallaan ja muutokset lienevät lähinnä valmistusteknisiä. Asuksella työskentelevä kellotusguru Shamino kuitenkin uskoo uusien B2-versioiden olevan merkittävästi parempia ainakin yhdellä tai kahdella mittatikulla.

Shamino testasi Ryzen 9 5900:n B2-versiota nestejäähdytyksellä, eikä prosessorin kellottuvuudessa ollut eroa aiempaan. Vanhat B0:t yltivät käytännössä parhaimmillaan samaan 5,15 GHz:iin kuin B2-prosessoritkin. Se, missä eroja kuitenkin nähtiin, oli prosessorin tehonkulutus ja lämpötila. Shaminon mukaan prosessori toimi testeissä 9 astetta viileämpänä ja kulutti 30 wattia vähemmän tehoa, kuin B0-versio samasta piiristä. Matalampien lämpöjen ja tehonkulutuksen myötä prosessori pystyi lisäksi pitämään Prime95-rasituksessa 60 MHz B0:aa korkeammat kellotaajuudet. Lisäbonuksena Shaminon mukaan B2:lla ei ollut mitään ongelmia saavuttaa DDR4-4100-nopeuksia 1:1 Infinity Fabricilla.

Valitettavasti uutisoinneista ei käy ilmi, kuinka monen prosessorin testeihin Shaminon löydökset perustuvat. Kyse ei kuitenkaan ole vain yhdestä prosessoriyksilöstä.

Lähde: WCCFTech

This site uses XenWord.
;