Googlen omistama Youtube ei ole onnistunut uusimaan lisenssisopimusta Teoston kanssa, jonka seurauksena käytännössä runsas osa musiikista Youtubessa on estetty suomalaisilta käyttäjiltä. Väliaikaisen sopimuksen myötä sisällöt palautuvat torstain ja perjantain aikana.

Monet suomalaiset hieraisivat tänään herättyään silmiään, kun valtaosa musiikista Youtubessa on estetty ja videoissa lukee viesti:

”Video sisältää materiaalia, jonka omistaa TEOSTO. Video ei ole käytettävissä kotimaassasi.”

Taustalla on Youtuben ja Teoston vuonna 2013 neuvoteltu lisenssisopimus, jonka uusimisesta ei ole päästy yhteistymmärrykseen.

Sopimus kattaa Teoston edustaman, kotimaisen ja ulkomaisen repertoaarin videoissa, joita suoratoistetaan YouTube-palvelussa Suomen alueella. Tähän sisältyy laaja valikoima erilaisia tapoja käyttää musiikkia, kuten perinteinen audiovisuaalinen sisältö, musiikkivideot, live-streamit ja käyttäjien lataamat videot.

Sopimuksen myötä Teoston edustamat oikeudenomistajat ovat saaneet korvauksia, kun heidän musiikkiaan on kuunneltu YouTuben kautta Suomessa. Tuloa muodostunut, kun YouTuben kumppaniohjelmaan kuuluvissa videoissa on esitetty mainoksia.

Päivitys klo 9:20: Helsingin Sanomien mukaan Teosto on päässyt Youtuben kanssa tänään aamulla kuudelta väliaikaiseen sopimukseen ja tilanne palautuu ennalleen torstain ja perjantain aikana.

Aiheesta käydään aktiivista keskustelua io-techin TechBBS-keskustelufoorumilla.

Lähde: Youtube

This site uses XenWord.
;