Kaupallinen yhteistyö Huawein kanssa

Kesä on monille ulkoilun, vapaa-ajan ja liikkumisen aikaa – tai muuten vain aikaa, jolloin kaikki elektroniikka ei välttämättä ole jatkuvasti läsnä. Totaalinen verkosta irtautuminen ei kuitenkaan sovi kaikille, vaan hyvänä keinona älypuhelimen käytön vähentämiseen ja linkkinä tietotekniikan sekä sosiaalisten yhteisöjen ja vapaa-ajan välillä voi toimia älykello. Se mahdollistaa puhelimen pitämisen taskussa ja mobiiliverkkoon yhdistettynä jopa jättämisen kotiin, mutta silti erilaisten sosiaalisten medioiden ja muun digitaalisen maailman mukana pysymisen huomaamattomasti, mutta samalla myös tyylikkäästi.

Pelkän asusteenakin toimivan digitaalisen siltalaitteen lisäksi älykello on nykypäivänä myös tehokas apuväline oman terveyden ylläpidossa – kello kun seuraa niin sykettä, liikunnallisuutta kuin myös sydämen sähkökäyrää, yöllistä hengitystä ja veren happipitoisuutta.

Huawein uusi Watch 4 Pro Space Edition tarjoaa kaikki tutut älykellojen perusominaisuudet massasta erottuvan tyylikkäässä titaanisessa kuoressa hyvää akunkestoa unohtamatta.

 

Tyylikkäitä avaruustason materiaaleja

Watch 4 Pro Space Edition on nimensä mukaisesti saanut ulkonäöllisiä vaikutteita avaruudesta ja avaruusaluksista. Materiaalina käytetyn titaanisen kuorirakenteen viimeistely onkin laadultaan ilmailuluokkaa. Pelkän klassisen ulkonäön lisäksi Watch 4 Pro Space Editionin tummanpuhuva DLC-titaani (diamond like carbon) on erityisen pinnoitekerroksen ansiosta erittäin kestävää. Watch 4 Pron kuori onkin kaksi kertaa tavanomaisia titaanikuoria kestävämpää, joten kello pärjää hyvin mukana menevämmissäkin kesäharrasteissa.

Tiesitkö:

DLC on lyhenne sanoista ”diamond-like carbon”, joka tarkoittaa timantin kaltaista hiiltä. Kuten nimestä voi päätellä on DLC-pinnoitteessa käytetty siis hiiltä. Käytännössä kellon titaanikuorissa käytettynä pinnoite antaa metallille tumman sävyn ja parantaa kestävyyttä sekä naarmunkestävyyttä, vaikka kyseessä on vain muutaman mikrometrin paksuinen PVD-tekniikalla toteutettu kerros. PVD tulee sanoista Physical Vapor Deposition ja sen avulla höyrystetyt hiiliatomit saadaan kiinnittymään titaanin pintaan lämmön ja paineen avulla.

Titaanikuoren parina Watch 4 Prossa on näytön suojana safiirilasi sekä näyttölasia kiertävä punamusta keraaminen kehys. Keraamisen kehyksen punaista sävyä varten Huawei on sisällyttänyt mukaan harvinaista maametallia ceriaa nanokiteisen keraamin sintrausprosessin aikana. Lisäksi Huawei on täydellisen väritasapainon saavuttaakseen varmistanut, että keraamikehyksen kaksi väriä ovat sulautettu keskenään molekyylitasolla.

Tiesitkö:

Keraami on nanokiteistä, kun sen kidekoko on hyvin pieni (alle 100 nm). Nanokiteisen keraamin rakenne on hienompaa ja tasalaatuisempaa, minkä myötä se on kestävämpää, eikä se halkea yhtä herkästi kuin suurempaan sekakiderakenteeseen perustuvat keraamit.

Laadukkaat materiaalit eivät Watch 4 Prossa tarkoita pelkästään tyylikästä ulkonäköä, vaan kuten jo titaanikuoresta puhuttaessa mainittiin, on kellossa panostettu myös kestävyyteen. Watch 4 Pron luvataan kestävän vapaasukellusta 30 metrin syvyyteen, minkä lisäksi sillä on 5 ATM, EN 13319 sekä IP68 -tason sertifikaatit vedenkestävyydestään.

Tiesitkö:

de Laval -suutin on keskeltä kuristettu putki, jota käytetään kiihdyttämään puristuvan kaasun nopeutta yli äänennopeuden muuntamalla virtauksen lämpöenergiaa kineettiseksi työntöenergiaksi. Ruotsalainen Gustaf de Laval hyödynsi tekniikkaa ensimmäistä kertaa höyryturbiinissaan 1880-luvun lopulla. Rakettimoottorissa de Laval -suutinta hyödynsi ensimmäistä kertaa raketti-insinööri Robert Goddard, joka rakensi maailman ensimmäisen nestepolttoainetta hyödyntävän raketin vuonna 1926.

Watch 4 Pro Space Editionin uniikkeja yksityiskohtia ovat myös pari vain sille luotua kellotaulun taustaa. LAVAL-kellotaulu tarjoaa avaruusaluksien rakettimoottorien Laval-suuttimista inspiroituneen ulkonäön ja Star Explorer -kellotaulu puolestaan erilaisia tähtikuvioita.

 

Lataaminen ei tuota päänvaivaa lomalla

Watch 4 Pron kestävyys ei jää pelkästään fyysisen kestävyyden tasolle, vaan myös kellon akunkesto on älykellomarkkinoiden huipputasoa. Kattavista älyominaisuuksista huolimatta Watch 4 Pron akunkesto on perustilassa 4,5 päivää tai jatkuvasti päällä pidettävällä näytöllä kolme päivää. Erillisessä Ultra-long battery life -tilassa akunkeston on tavanomaisesti 12 päivää tai säästelemällä jopa 21 päivää, eli kellon akku kestää helposti mukana kokonaisen kesälomamatkan. Ultrakestävä tila ei myöskään tarkoita että kello olisi toiminnoiltaan täysin rampautettu, vaan valtaosa kellon ominaisuuksista, kuten ilmoitukset ja urheilutilat on edelleen käytettävissä.

Tiesitkö:

4,5 päivän akunkesto Huawei Watch 4 Pro Space Edition -kellolle on mitattu kellon ollessa vakiotilassaan tehdasasetuksilla ja kellotauluna on pidetty virrankulutustason 1, tai 2 taustaa. Kellossa on ollut vuorokauden aikana käytössä 2 tunnin ajan LTE-yhteys, 22 tunnin ajan Bluetooth-yhteys puhelimeen, sykkeenseuranta, unenseuranta, kaksi EKG-mittauskertaa ja 200 näytön aukaisua päivän aikana. Lisäksi viikon sisään kellossa on käytetty 60 minuuttia sovelluksia, 30 minuuttia Bluetooth-puheluita, 30 minuuttia Bluetooth-musiikintoistoa ja 90 minuuttia liikuntaseurantaa GPS:n kanssa. Myös kellon ilmoitukset ovat olleet päällä sisältäen 50 SMS-viestiä, 6 puhelua ja 3 hälytystä päivän aikana.

Pitkästä akunkestosta huolimatta Watch 4 Pron kanssa ei ole luovuttava myöskään kellon älykkyydestä. Perinteisten ilmoitusten vastaanottamisten ja terveysseurantatietojen lisäksi Watch 4 Pro tukee myös kolmannen osapuolen sovelluksia, joita voi ladata Watch AppGallery -sovelluskaupasta.

Suomalaista osaamista – Watch 4 Pro Space Editionin puheenkäsittelyalgoritmit on kehitetty Huawein tuotekehitysyksikössä Tampereen Hervannassa.

Kellolla on myös mahdollista soittaa puheluita, sillä se tukee eSIM-liittymiä. Älykellokokoluokassa hyvän äänenlaadun aikaansaaminen puheluihin voi olla haastavaa ja sitä haastetta Huawei on lähtenyt ratkaisemaan suomalaisella kehitystyöllä. Huawei Watch 4 Pro Space Editionin puheominaisuuksien taustalla onkin Huawein Tampereen äänilaboratoriossa kehitettyjä puheenkäsittelyalgoritmeja. Tampereen tuotekehitysyksikön työstämä teknologia sisältää muun muassa tekoälyllä ohjautuvia signaalialgoritmeja melunvaimennukseen, puheen selkeyteen ja kaiunpoistoon.

 

Kattavat terveystiedot nopealla vilkaisulla

Terveysominaisuuksien osalta Watch 4 Pro Space Edition tuo mukanaan Terveyskatsaus 2.0:n, joka antaa tiivistetyn miniraportin käyttäjänsä terveydentilasta. Raportin luomiseen kello käyttää yhdeksää avaintekijää, joihin lukeutuvat uusina mukaan tuodut eteisvärinän tunnistus sekä unenaikaisen hengityksen seuranta. Uusien mittaustietojen lisäksi terveysraporttiin tulee Huawein aiemmistakin huippukelloista tuttuun tapaan hengitystoimintojen laadun analyysi, EKG-mittaus, sykkeenseuranta, veren happipitoisuuden mittaus, valtimoiden jäykkyydentunnistus, stressitasojen seuranta sekä ihon lämpötilan mittaus.

Lisäksi kello kykenee analysoimaan dataa siihen yhdistettävissä olevalta rasvaprosenttia mittaavalta vaa’alta sekä seuraamaan ja tekemään graafeja terveydessä tapahtuvissa muutoksissa. Terveystiedot on myös mahdollista jakaa läheistensä kanssa Huawei Health -sovelluksen välityksellä.

Terveystietoja on myös kehitetty entisestään uuden Huawei TruSeen 5.5+ -teknologian myötä. Päivitetty tekniikka mahdollistaa 15 prosenttia entistä tarkemman veren happipitoisuuden mittauksen, minkä lisäksi mittaus on mahdollista pitää jatkuvana päällä ympäri vuorokauden. Päivityksen mukana myös sykkeen seurannan, lämpötila-anturin, EK-mittauksen, unenaikaisen hengityksen ja monen muun ominaisuuden tarkkuutta on kehitetty entisestään.

Huawei Watch 4 Pron Space Editionin suositushinta on 649 euroa ja se on ostettavissa Elisan verkkokaupasta:

Elisa Kauppa, Huawei Watch 4 Pro Space Edition