io-tech kokeili Samsungin neljällä kameralla varustettua Galaxy A9 -älypuhelinta.

Samsungin Galaxy A -mallisto on edustanut valmistajan keskihintaluokan tarjontaa ja mallinumerot ovat aikaisemmin laitteen näyttökoosta ja sen asemoitumisesta mallistossa. Tänä vuonna pakka on mennyt hieman sekaisin ja A-malleja on tuota markkinoille aiempaa useampia ja niiden asemointi on ollut hieman sekavaa. Suomen markkinoilta vuoden 2018 Galaxy A -malleja löytyy viisi kappaletta (A9, A8, A7, A6+ ja A6), eikä niiden välinen paremmuus ole kaikilta osin pääteltävissä mallinumeroiden perusteella.

Lokakuun puolivälissä julkaistu Galaxy A9 sijoittuu kiistatta A-mallisarjan huipulle. Puhelimen erikoisuutena on markkinoiden ensimmäinen neljän takakameran ratkaisu. Galaxy A9 on myös valmistajan ensimmäinen malli, jonka takakannen värityksessä on hyödynnetty viimeaikoina markkinoilla yleistynyttä liukuvärjäystä.

Galaxy A9 on myös Samsungin kallein A-sarjan puhelin ja sen suositushinta on 649 euroa. Nopea vilkaisu Hinta.fi-palveluun paljastaa, että puhelimen hinta on Suomessa halvimmillaan 549 euroa. A9 on tullut Suomessa myyntiin marraskuun loppupuolella Caviar Black- ja Lemonade Blue -väreissä, joista testilaitteemme edustaa ensin mainittua.

Tutustumme Galaxy A9:n keskeisimpiin ominaisuuksiin lyhyemmän kokeiltua-juttutyypin muodossa. Artikkelin pääpaino tulee olemaan uudessa neljällä kameralla toteutetussa kamerassa.

Pakkaus ja sen sisältö

Samsung Galaxy A9 toimitetaan Samsungille varsin tyypillisessä pahvipakkauksessa. Pakkaus on väriltään valkoinen, kun esimerkiksi S-sarjan laatikot ovat saaneet mustan värimaailman. Pakkauksen päällä komeilee iso kuva itse puhelimesta ja iso hopeinen A9-teksti. Pakkauksen sisältö on varsin tyypillinen ja puhelimen lisäksi pakkauksessa toimitetaan Samsungin Fast Charge -pikalaturi, USB Type-C -lataus- ja tiedonsiirtokaapeli sekä perinteiset nappikuulokkeet.

 

Rakenne, tekniset ominaisuudet ja yksityiskohdat

Galaxy A9:n ulkonäkö on monelle Samsungin uusimpia puhelimia nähneille varsin tutunlainen ilmestys. Samsung on jo aikaisemmin tuonut S-lippulaivasarjan ulkonäköä ja ominaisuuksia myös edullisemman A-sarjan puhelimiin. Tuotesarjojen yhdennäköisyys on ihan hyvä asia ja se tuo myös alempiin hintaluokkiin arvokkaan ulkonäön, mutta samalla lippulaivamallien ”erikoisuus” kokee pienen arvonaleneman.

Galaxy A9:n ulkonäkö ja käsituntuma huokuvat laadukkuutta ja jämäkkyyttä. Materiaaleiltaan käytössä on tuttu etu- ja takapuolta peittävä lasi, jota kiertää alumiinista valmistettu reuna. Koon puolesta A9 on varsin massiivinen ja sen muotoilu on hieman kulmikas ja laatikkomainen.

Fyysiset mitat:

  • Ulkomitat: 162,5 x 77 x 7,8 mm
  • Paino: 183 grammaa
  • Näytön- ja ulkomittojen suhde: 80,5 %

Hieman kulmikkaasta ja laatikkomaisesta muotoilusta johtuen Galaxy A9 tuntuu kädessä järkäleeltä, mitä voi jo hieman odottaa 6,3 tuuman näytöllä varustetulta puhelimelta. Painoa A9 on kerännyt 183 grammaa, mutta paino on saatu jaettua hyvin koko puhelimen rungon pinta-alalle. Puhelin ei tunnu, koostaan huolimatta, kovin raskaalta.

Puhelimen sujuva käsittely yhdellä kädellä on lähes mahdotonta, sen verran kookkaan tuotoksen Samsung on tällä kertaa markkinoille tuonut. Puhelimen reunoille ylettäminen yhden käden otteella vaatii jo hieman otteen muuttamista ja sama koskee näytön yläreunaan kurottamisessa. Samsung käyttää A9:ssä tuttua 18,5:9 kuvasuhdetta, joka tämän kokoisella näytöllä tekee puhelimesta varsin leveän ja myös pituussuunnassa pitkän. Vertailun vuoksi A9 on muutamia millin kymmenyksiä suurempi kuin 6,4-tuumainen lippulaivamalli Note9.

Galaxy A9:n takapuoli on pinnaltaan tasainen, mutta takalasin reunat ovat saaneet pienen pyöristyksen reunaa kiertävää alumiinireunusta kohti. Takalasi liittyy reunoja kiertävään alumikehykseen samalla tasolla, mutta liitoskohdassa on sormituntumalla havaittava rako. Reunojen pyöristyksen ansiosta puhelimesta saa mukavan otteen, jos leveys ei ole käyttäjän käsille liikaa.

Takalasin tasaisuuden rikkoo ainoastaan vasempaan yläkulmaan rakennettu neljän kameran kamerakyhmy. Kamerakyhmy nousee maltillisesti laitteen takalasin yläpuolelle ja samalla mahdollistaa puhelimen pöydällä ollessa pienimuotoisen keikkumisen puhelinta käytettäessä.

Galaxy A9:n alapäädystä ei juuri yllätyksiä löydy. Alareunan keskellä on USB 2.0 Type-C -liitäntä ja sen vasemmalla puolella laitteen kaiutin ja oikealla puolella 3,5 mm ääniliitäntä. Samsung on vielä yksi harvoja valmistajia, jotka ovat päätyneet säilyttämään 3,5 mm ääniliitännän puhelimissaan, joskin liitäntä on vielä varsin yleinen keskihintaluokan puhelimissa.

Puhelimen yläpääty on pääosin umpinainen ja sieltä löytyy ainoastaan SIM-korttikelkka sekä reikä yhdelle laitteen mikrofoneista. SIM-korttikelkkaan voidaan asettaa kaksi nano-SIM-korttia. Kahden nano-SIM-korttipaikan lisäksi kelkassa on vielä erillinen paikka microsd-muistikortille, jolla puhelimen sisäistä tallennustilaa saa kasvatettua maksimissaan 512 Gt:n kortilla.

Samsung ei ole Galaxy A9:n kanssa lähtenyt vielä mukaan näyttölovitrendiin ja näytön yläosan toteutustapa on yhtenevä S- ja Note-sarjojen puhelinten kanssa. Näytön ylä- ja alapuolelle on jätetty selvät kaistaleet ja näytön yläpuolella olevaan kaistaleeseen on asennettu puhelimen 24 megapikselin etukamera, puhelimen kuuloke ja etäisyyssensori.

Puhelimen etupuolen valtaa varsin kookas 6,3 tuuman näyttö. Näyttö perustuu Samsungille hyvin tuttuun Super AMOLED -tekniikkaan. Näytön tarkkuus on keskihintaluokan puhelimista varsin tuttu 1080 x 2220 pikseliä ja se käyttää 18,5:9-kuvasuhdetta.

Näytön tekniset ominaisuudet:

  • 6,3-tuumainen 18,5:9-kuvasuhteen SUPER AMOLED -näyttöpaneeli
  • 1080 x 2220 pikseliä, 392 PPI
  • Always on Display, sinisen valon suodatin

Galaxy A9:n näyttö ei tarjoa mitään erikoista, vaan Samsung luottaa omiin laadukkaisiin näyttöpaneeleihin, jotka tarjoavat laadukkaan väritoiston ja myös katsekulmat ovat näytön osalta kunnossa. Näytön ja ulkomittojen suhde on nykymittapuulla kohtuullinen 80,5 %.

Kuvanlaadullisesti näytöstä ei löydy valitettavaa ja kuten AMOLED-paneeleille on tyypillistä, musta on mustaa ja näytön kontrastisuhde on erinomainen. Näytön kirkkauden saa sekä automaatti- että manuaaliasetuksilla erittäin korkeaksi ja näytöllä ei pitäisi olla minkäänlaisia vaikeuksia pärjätä myöskään kirkkailla kesäkeleillä. Oletuksena näyttö käyttää adaptiivista tilaa, jonka väritoisto on varsin ylikorostunut ja valkotasapaino taittaa hieman sinertävään. Näytön asetuksissa käyttäjän on mahdollista muuttaa näytön väritiloja tai määrittää täysin omaa silmää miellyttävät asetukset.

Galaxy A9 tarjoaa raudan puolesta hieman Samsungille poikkeavaa sisältöä. Puhelimen järjestelmäpiiriksi on valmistajan oman Exynos-perheen sijasta valittu Qualcommin Snapdragon 660 -piiri, jonka parina on kuusi gigatavua RAM-muistia. Sisäistä tallennustilaa on tarjolla mukavat 128 gigatavua, jota voi kasvattaa erillisellä micro-SD-muistikortilla (max. 512 Gt). Puhelimen hintaluokkaa peilaten tyypillisesti 300-400 euron puhelimissa käytetyn järjestelmäpiirin valinta tuntuu hieman oudolta ja A9 onkin todennäköisesti kallein Snapdragon 660 -piirillä varustettu puhelin markkinoilla. RAM-muistin ja sisäisen tallennustilan määrä ovat sen sijaan varsin hyvin linjassa hintaluokan kanssa.

Tekniset ominaisuudet:

  • Qualcomm Snapdragon 660 -järjestelmäpiiri (4 x 2,2 GHz Kryo 260, 4 x 1,8 GHz Kryo 260, Adreno 512, X12 LTE-modeemi)
  • 6 Gt RAM-muistia
  • 128 Gt sisäistä tallennustilaa, muistikorttipaikka (max 512 Gt)
  • Cat.9 LTE-yhteydet, 3CA, Dual SIM (Dual standby)
  • GPS, Glonass, Galileo, BeiDou, NFC
  • 3800 mAh akku, USB Type-C, pikalataus
  • Android 8.0 Oreo & Samsung Experience

Vaikka Snapdragon 660 -järjestelmäpiirin käyttäminen on hieman erikoinen ja samalla pettymyksellinen ratkaisu tässä hintaluokassa, tarjoaa se pääosin riittävää suorituskykyä etenkin prosessoripuolella. Samassa hintaluokassa on kuitenkin tarjolla jo huomattavasti tehokkaampia, Snapdragon 845 -piirillä varustettuja lippulaivatason puhelimia, joille A9 häviää suorituskyvyssä täysin pystyyn.

Puhelimen sisällä oleva kiinteä 3800 mAh:in kapasiteetin akku oli positiivinen yllätys, tosin laitteen koon huomioon ottaen vielä isompi akku olisi ollut tervetullut lisäys.

 

Kamera

Galaxy A9:n kamera on laitteen ehdoton erikoisuus ja se sijaitsee takakannen vasemmassa yläkulmassa. Samsung on A9:n kohdalla tuonut puhelimeen markkinoiden ensimmäisen neljällä kamerasensorilla varustetun kameraratkaisun.

Kameran tekniset tiedot:

  • Neloiskamera:
    • Pääkamera 24 megapikseliä, f1.7, PDAF-tarkennus
    • Laajakulmakamera: 8 megapikseliä, f2.4, 120 asteen superlaajakulma
    • 10 megapikselin telekamera, F2.4, 2x optinen zoom
    • Syvyyskamera, 5 megapikseliä, f2.2
    • 4K 30 FPS videokuvaus

A9:n kameratoteutus koostuu 24 megapikselin pääkamerasta, 10 megapikselin 2x zoomauksen mahdollistavasta ”normaalikamerasta”, kahdeksan megapikselin superlaajakulmakamerasta (120 asteen kuvakulma) sekä viiden megapikselin syvyystietoja tallentavasta kamerasta.

Galaxy A9:n markkinoinnissa on keskitytty mainostamaan neljän kameran toteutusta, vaikka todellisuudessa käyttäjän käytössä on vain kolme kameraa, koska neljättä kameraa käytetään vain syvyystiedon tallentamiseen.

Galaxy A9:n kamerasovellus mukailee hyvin pitkälti aikaisempien S- ja Note-sarjojen kamerasovellusta. Eri kameroiden välillä pääsee vaihtamaan kameranäkymän reunassa olevasta kolmen kuvakkeen pikavalinnasta. Perustilassa käytetään 24 megapikselin pääkameraa, mutta superlaajakulmakameraan päästään käsiksi painamalla vasemmalla olevaa kuvaketta. Kaksinkertainen zoomaus onnistuu pikakuvakkeen oikeimmanpuoleista painiketta painamalla.

Eri kuvatilojen välillä kamerasovelluksessa pääsee vaihtamaan kameranäytön vasemmassa reunassa olevasta listasta. Eri kuvaustiloja on Samsungille tutunomaisesti runsaasti ja mukana on myös S-sarjasta tutut Scene Optimizer -tekoälytila sekä syväterävyyskuvien ottoon tarkoitettu Live Focus -tila. Tilojen välillä vaihtaessa on havaittavissa pienimuotoinen viive, mutta kokonaisuutena eri tilojen välillä vaihto on riittävän ripeää.

Kamerasovelluksen toiminnassa ei havaittu ongelmia ja se aukeaa ripeästi – puhelin on kuvausvalmiina oikeastaan heti, kun kamerasovellus on auki. Suurimmat ongelmat havaittiin kameran tarkennuksessa, josta lisää hieman jäljempänä. Huomionarvoisena seikkana kameranäkymän ruudunpäivitysnopeus laskee huomattavasti, kun käytössä on zoom-tila.

Markkinoiden ensimmäisellä neljän kameran yhdistelmällä varustettu Galaxy A9 tarjoaa mahdollisuuden varsin monimuotoiseen valokuvaukseen. Pääkameraksi ristitty 24 megapikselin ja f1.7-aukkosuhteen objektiivi tuottaa hyvässä valossa varsin hyvälaatuista jälkeä. Automaattitilassa kuvien väritoisto on neutraalia ja kuviin tallentuu mukavasti yksityiskohtia.

Pääkameran suurimmat ongelmat liittyvät kameran tarkennukseen. Testijakson aikana huomattiin melkein jokaisessa kuvaustilanteessa tarkennuksessa esiintyvää ylimääräistä ”pumppaamista”. Tarkennuspisteen ruudulta valinnan jälkeen kamera tarkentaa kohteeseen ja näyttää lukittautuvan, mutta saman tien tarkennuksen lukitus katoaa ja kamera lähtee tarkentamaan uudestaan. Tämän toisen tarkennuskerran jälkeen tarkennus yleensä saadaan lukittua haluttuun kohteeseen. Ongelma esiintyi niin hyvässä päivänvalossa kuin myös heikommassa valossa. Vika on mahdollisesti korjattavissa ohjelmistopäivityksellä tulevaisuudessa.

Laajempia otoksia varten tarjolla on kahdeksan megapikselin ja f2.4-aukkosuhteella varustettu 120 asteen superlaajakulmalla varustettu kamera. Superlaajakulmalla saa varsin näyttäviä maisemakuvia ja se on myös käytännöllinen hieman ahtaimmissa kuvaustilanteissa. Tarkkuudeltaan kahdeksan megapikselin kenno ei kuitenkaan pysty tuottamaan pikselitasolla yhtä tarkkoja tai yksityiskohtaisia kuvia pääkameraan verrattaessa, mutta kamera on erittäin kätevä etenkin maisemia ja esimerkiksi nähtävyyksiä kuvatessa. Kuvien reunoilla on myös havaittavissa superlaajakulmalinsseille tyypillisiä vääristymiä.

Kolmantena kamerana tarjolla on vielä kaksinkertaiseen optiseen zoomiin pystyvä 10 megapikselin telekamera, joka on varustettu f2.4 aukkosuhteella. Kameran tarjoama optinen zoomaus on mukava lisä ja sille on useasti tarvetta myös ihan normaalissa käytössä. Kamera tuottaa hyvässä valaistuksessa varsin kohtuullista jälkeä. Ongelmat alkavat, kun kuvia aletaan ottaman hieman hämärämmässä. Hämärällä kuvanlaatu tippuu reilusti ja jo hieman hämärällä kuvista on enää hankala löytää yksityiskohtia.

Otimme muutaman vertailukuvaparin pää- ja zoom-kameroilla ja vertailimme kuvien laatua. Ensimmäisessä kuvaparissa, joka on otettu päiväsaikaan, zoom-kameran tuottama otos näyttää paremmalta ja patsaan teksti esittäytyy huomattavasti selkeämpänä. Toinen kuvapari on otettu hieman myöhemmin illalla ja hieman hämärämmällä valaistuksella. Tässä tilanteessa Galaxy A9:n pääkameran 24 megapikselin sensori pystyy tuottamaan kokonaisuutena paremman ja terävämmän kokonaiskuvan, joten zoomista ei ole kuvanlaadullisesti apua.

Neljäntenä kamerana Samsung on toteuttanut A9:ään erillisen syvyystietoja keräävän sensorin, jonka tarkkuus on viisi megapikseliä. Syvyyskamera ei ole käyttäjän hallittavissa muiden kameroiden tapaan, vaan puhelin käyttää sitä automaattisesti luomaan esimerkiksi syvyysterävyysefektejä kuviin. Galaxy A9:n Live Focus -tilassa otettujen kuvien syväterävyyttä voidaan säätää kuvan ottamishetkellä, sekä myös kuvan ottamisen jälkeen. Live Focus -tila tuottaa varsin näyttäviä kuvia, mutta se kompastelee hyvin pitkälti samoissa asioissa, kun aikaisemmat Samsungin puhelimet. Esineitä kuvatessa kohteen ääriviivat menevät helposti aivan liian pehmeiksi ja esimerkiksi juomakuvassa pilli on sumennettu lähes kokonaan taustan kanssa. Henkilökuvauksessa ominaisuus toimii huomattavasti paremmin, vaikka sillä onkin edelleen hieman ongelmia hiusrajojen ja ääriviivoilla esiintyvän pehmeyden kanssa.

 

Käyttöjärjestelmä, suorituskyky ja akunkesto

Harmillisesti Samsung tarjoaa Galaxy A9:n varsin vanhalla Android 8.0 Oreo -käyttöjärjestelmäversiolla, jonka päällä on valmistajan oma Samsung Experience 9.0 -käyttöliittymä.

Samsungin käyttöliittymä ei tarjoa juuri uusia yllätyksiä vaan sen ulkoasu on varsin tuttu aikaisempia Galaxy-sarjan puhelimia käyttäneille. Samsung Experience -nimellä liikkuva käyttöliittymä tarjoaa monia samoja ominaisuuksia, mitä on löydettävissä kalliimmista S-sarjan puhelimista.

Samsungille tyypillisesti käyttöliittymä on varsin runsaasti muokattu ja mukana on monia Samsungin omia sekä kolmansien osapuolien sovelluksia. Osa sovelluksista ”astuu” suoraan Googlen vakiona tarjoamien sovellusten päälle ja lisäksi mukana on myös Microsoftin Office -sovellukset. Käyttöliittymästä löytyy tuttuja ominaisuuksia aina yhden käden käyttöä helpottavista ominaisuuksista Samsungin omiin teema- ja sovelluskauppoihin asti.

Snapdragon 660 -järjestelmäpiirillä varustettu Galaxy A9 tarjoaa käyttäjälle varsin mutkattoman peruskäyttökokemuksen. Valitettavasti Galaxy A9:n myyntihinta asettaa puhelimen hieman hankalaan asemaan, kun vertailuun otetaan mukaan samassa hintaluokassa kilpailevia vaihtoehtoja. Uusi A9 saa hintaluokassaan vastaansa esimerkiksi OnePlus 6T:n, jonka suorituskyky on jo aivan eri tasolla, kiitos sen sisältämän Qualcommin nykyisen Snapdragon 845 -lippulaivapiirin.

Pelkän prosessorisuorituskyvyn osalta Galaxy A9:n vastaa suunnilleen viime vuoden lippulaivapuhelinten Snapdragon 835 -piiriä, mutta grafiikkapuolella tehot mukailevat selvästi vanhempaa Snapdragon 810 -piiriä. Prosessorisuorituskykyä mittaavassa Geekbench-testisovelluksessa Snapdragon 660 -piirin tulos pyörii samalla tasolla pari sataa euroa halvemman Nokia 7 Plussan kanssa. Omassa hintaluokassaan Galaxy A9 ottaa lunta tupaan varsin kovalla kädellä ja esimerkiksi samassa hintaluokassa oleva OnePlus 6T on noin 66 % tehokkaampi Geekbenchin moniydintestissä. Kokonaisvaltaista suorituskykyä mittaavassa Antutu-testiohjelmassa OnePlus 6T:n tulos on yli 50 % parempi kuin Galaxy A9:llä.

A9:n akun kapasiteetiksi on valittu kohtalaisen suuri 3800 mAh ja se tarjoaa puhelimelle varsin runsaasti käyttöaikaa. Kokonaisvaltaista kuvaa akunkestosta ei lyhyen kokeilujakson perusteella pystytty muodostamaan, mutta testipäiviltä jäljelle jääneen varauksen perusteella akku tuntuisi riittävän kohtuullisen helposti myös toiselle päivälle. Kameran aktiivinen käyttö on kuitenkin akulle myrkkyä ja akun saa kyllä helposti tyhjäksi yhdessä päivässä, jos käyttöön sisältyy hyvin paljon kameran käyttöä kuvien ja videoiden tallentamisen muodossa.

 

Yhteenveto

Teknisten ominaisuuksien ja erikoisemman kameran osalta Samsungin uusi Galaxy A9 saattaa äkkiseltään vaikuttaa mielenkiintoiselta lisältä Samsungin Galaxy A -sarjan laitekategoriaan. Harmillisesti A9:n hinnoittelu on mennyt hieman poskelleen ja hintalappu asettaa puhelimen kilpakumppaneiksi varsin kovan kaliiberin ominaisuuksilla varustettuja puhelimia.

Galaxy A9:n muotoilu on varsin Samsungille tyypillistä, mutta yleisesti muotoilussa on otettu hieman laatikkomaisempi linja kuin esim. S-sarjan pyöreitä linjoja käyttävissä lippulaivapuhelimissa. Puhelimen suurehko fyysinen koko aiheuttaa varmasti myös osan muotoiluvalinnoista. Laatikkomaisemmasta muotoilusta huolimatta, laite istuu käteen kohtuullisesti.

Galaxy A9:n suurimmaksi ongelmaksi tulee sen hintalappu. Puhelin on Suomessa hinnoiteltu varsin rajulla noin 600 euron pyynnillä. Hintaluokka aiheuttaa sen, että tähän asti keskihintaluokkaan lukeutuneet A-sarjalaiset ovat tämän mallin myötä nostettu jo haastamaan edullisimpia lippulaivapuhelimia. Siten A9 saa suoriksi kilpailijoikseen edullisemman pään lippulaivapuhelimia, kuten Asuksen Zenfone 5Z:n ja OnePlus 6T:n.

Hintalapun perusteella voisi odottaa, että A9:n sisuskalut olisivat sillä tasolla, mitä 500-600 euron hintaluokassa voidaan yleisesti odottaa. Samsung on kuitenkin päätynyt käyttämään Qualcommin Snapdragon 660 -piiriä A9:n sisuksissa. Snapdragon 660 -piiri ei missään tapauksessa ole huono piiri, mutta noin 600 euron hintaluokassa se on auttamatta hätää kärsimässä. Puhelimeen olisikin toivonut esimerkiksi uudempaa ja tehokkaampaa Snapdragon 710 -piiriä, jolloin hintaluokka olisi ollut hieman paremmin perusteltavissa.

Galaxy A9:n kanssa Samsung on ilmiselvästi halunnut tuoda markkinoille jotain erikoista ja uniikkia, joka on tässä tapauksessa neljä takakameraa. Sen ohessa kaikki muu tuntuu olevan mukana hieman sivutuotteena. A9:n erikoisuus on sen kamera, joka tarjoaa laajat kuvausominaisuudet niitä tarvitsevalle käyttäjälle, eikä yleisessä kuvanlaadussakaan ole suurempaa moitittavaa. Toisaalta kameran tekemä jälki ei myöskään ole millään tavoin erikoista tai mullistavaa. Jos Galaxy A9 olisi varustettu noin 100 – 150 euroa alemmalla hintalapulla, voisi laitteen suosittelua harkita huomattavasti vakavammalla mielellä. Nykyhinnalla sille on kuitenkin vaikeaa nähdä ostajakuntaa, ainakaan tekniikasta kiinnostuneiden ihmisten joukosta.

Plussaa:
  • Pääkameran kuvanlaatu varauksin
  • Hyvän kokoinen akku
  • Tukeva ja laadukaan tuntuinen rakenne
  • Laadukas ja suurikokoinen AMOLED-näyttö
  • Muisti- ja tallennustilan määrä

Miinusta:

  • Hinta
  • Zoom-kameran laatu varauksin
  • Koko
  • Snapdragon 660 -piirin suorituskyky tässä hintaluokassa
  • Vanha Android 8.0 -käyttöjärjestelmä

 

This site uses XenWord.
;