Esittelyssä Asuksen pienikokoinen Zenfone 8 -puhelin.

Kaupallinen yhteistyö Asuksen kanssa

Fyysisesti pienemmän puhelimen ei tarvitse tarkoittaa heikompaa suorituskykyä. Lue lisää puhelinten koon kehityksestä ja Asuksen taskuystävällisestä Zenfone 8:sta.

Puhelimet vain kasvavat ja kasvavat mutta niin ei aina ole ollut. Aikaisemmin valmistajat kilpailivat tehdäkseen pienempiä puhelimia. Ennätys saavutettiin vuosituhannen vaihteessa vuonna 1999 mitoilla 10,5 cm x 4,45 cm.

Kun ensimmäiset kosketusnäytölliset puhelimet levisivät laajemmin vuosina 2007–2008, saivat ne kritiikkiä siitä, että ne olivat aivan liian isoja, koska tuolloin 3-4 tuuman näyttöä pidettiin valtavana. 2013 kutsuimme 7-tuumaisia näytöllisiä puhelimia tableteiksi, ei puhelimiksi. Kukaan ei halunnut kävellä kaupungilla sellainen korvallaan.

Siitä lähtien puhelimista on tullut vain suurempia ja suurempia. Nykyään periaatteessa kaikki puhelimet ovat 6-7-tuumaisia ja niiden ulkomitat voivat olla jopa 16 cm x 7 cm. Matkapuhelinmaailmassa on nykyään normi, että tehokkaat puhelimet ovat fyysisesti suuria. Mutta pitääkö sen todella olla niin? Automaailmassa harvoin nähdään isokokoisten autojen rikkovan ennätyksiä Nürburgringillä.

Tiesitkö, että… Syy, miksi näimme huomattavasti pienempiä puhelimia 90-luvun lopulla ja 2000-luvun alussa johtui suuresta tekniikan muutoksesta akkujen suhteen. Aiemmin käytettiin NiMH-akkuja (nikkelimetallihybridi), mutta ne vaihdettiin li-ion-akkuihin (litiumioni).

Jotta pyöreille NiMH-akuille saatiin tilaa, ne rakennettiin puhelimien takaosaan, ja kun ne piti vaihtaa, jouduimme ottamaan puolet puhelimesta irti. Litteillä li-ion-akuilla voidaan käyttää akkukantta sen sijaan. Nykyään akut ovat sisäänrakennettuja, jonka vuoksi akkua voi laajentaa enemmän ja siksi puhelimet voivat olla pienempiä mutta suuremmalla akkukapasiteetilla.

NiMH-akkuja käytetään yhä, mutta esimerkiksi perinteisten AA- ja AAA-paristojen muodossa.

 

Yhden käden puhelin, joka ei heikennä suorituskykyä

Asus Zenfone 8 tarjoaa huippusuorituskykyä pienessä koossa.

Puhelimen ulkomitat ovat 14,8 cm x 6,85 cm x 0,89 cm, Zenfone 8 painaa 169 grammaa ja näyttö on 5,92 tuuman kokoinen. 120 hertsin virkistystaajuus? Totta kai! Qualcommin Snapdragon 888 5G on suorituskykyisessä puhelimessa itsestään selvä valinta järjestelmäpiiriksi vuonna 2021. Valitse 8 tai 16 gigatavua RAM-muistia ja 128 GB tai 256 gigatavua tallennustilaa.

Asus Zenfone 8 tekniset tiedot

 • Näyttö: 5,9 tuuman AMOLED
 • Näytön resoluutio: 1080×2 400
 • Koko: 148 × 68,5 × 8,9 mm
 • Paino: 169 g
 • Kamerat: 64 MP, Ultralaajakulma: 12 MP
 • Etukamera: 12 MP
 • Wi-Fi: Kyllä, Wifi 6
 • Bluetooth Kyllä, 5.2j
 • 5G: Kyllä, sub-6
 • Vedenkestävä: Kyllä, IP68
 • Prosessori: Qualcomm Snapdragon 888, 2,84 GHz
 • Tallennus: 128/256 Gt
 • RAM: 8/16 Gt
 • Akun kapasiteetti: 4 000 mAh
 • Kaksois-SIM: Kyllä

Mitä tämä kaikki tarkoittaa? No ainakin sitä, että sinulla on puhelin, jota voit hallita yhdellä kädellä ilman muita kompromisseja.

Zenfone 8:n Android-käyttöjärjestelmässä on mukava lisätoiminto: alareunan vetäminen alaspäin vie näytön puoliväliin, jotta pääset myös ylläoleviin kuvakkeisiin, jos se pienen koon vuoksi olisi muuten hankalaa.

 

Arvaa ja voita Asus Zenfone 8!

Lisäksi voi olla mukavaa, ettei puhelin vie kaikkea tilaa taskusta. Alla olevassa kuvassa on kaksi eri puhelinta. Kumman niistä luulet olevan Asus Zenfone 8? Osallistu arvontaan vastaamalla kommentteihin uutisen kommenttilomakkeella tai TechBBS-foorumin kautta, kumpi käsi mielestäsi pitelee Asus Zenfone 8:aa? Kommentoi oikea vai vasen niin voit voittaa oman Asus Zenfone 8:n 16 gigatavun RAM-muistilla.

Osallistumisaika päättyy 15. elokuuta klo 23:59. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti profiilista löytyvään sähköpostiosoitteeseen ja yksityisviestillä. Jos arvonnan voittajaa ei tavoiteta kolmen päivän kuluessa, arvonta suoritetaan uudelleen.

Onnea arvontaan!

This site uses XenWord.
;