Perus- ja Power-mallisina myyntiin tulevissa tuulettimissa käytetään uutta patenttia parhaillaan odottelevaa teknologiaa, jossa varsinainen tuuletin moottoreineen on irrotettu rungosta kellumaan erillisten vaimentimien varassa.

Apex Stealth Metal Fan ei tarkoita häivemetallifanien keihäänkärkeä, vaan kyseessä on tänä vuonna 20-vuotista taivaltaan juhlistavan nestejäähdytysexpertti Alphacoolin tuoreimmasta tuuletinmallista. Tuuletinmarkkinoiden uusi tulokas erottuu massasta muun muassa metallirunkonsa vuoksi, mutta myös esimerkiksi pelaajille elintärkeän RGB:n puute menee valtavirtaa vastaan.

Alphacool Apex Stealth Metal fan on, kuten jo todettu, metalli- tai vielä tarkemmin sinkkirunkoinen tuuletin, mutta varsinaiseen valokeilaan ansaitsee päästä sen teknologia, jolla tuulettimen ulkokehä, siivekkeet ja tietenkin itse moottori ovat täysin irrallaan itse rungosta kelluen suoran kontaktin sijasta erillisten vaimentimien varassa. Yhtiö on hakenut teknologialleen luonnollisesti myös patenttia ja odottaa parhaillaan sen läpimenoa. Tuulettimesta tulee saataville kaksi eri versiota, jotka eroavat PWM-alueensa osalta.

Alphacoolin markkinointimateriaalien mukaan tuuletin tarjoaa ensiluokkaisen staattisen paineen ja ilmavirran, jonka vuoksi se sopii paitsi ensisijaiseen käyttökohteeseensa eli jäähdyttimien kaveriksi, myös esimerkiksi kotelotuuletinkäyttöön. Tuulettimen lavat on muotoiltu siten, että ne ovat yhteydessä ulkoreunaa kiertävän kehän kanssa. Ratkaisu estää tuuletinten kärjen väpätyksen ja siten optimoi suorituskykyä ja minimoi meluntuottoa.

Apex Stealth Metal Fan- ja Metal Power Fan -tuuletinten tekniset ominaisuudet:

  • Koko ja paino: 120 x 120 x 25 mm, 320 g
  • Laakerointi: Nestelaakerointi (Hydro Dynamic Bearing)
  • PWM-toiminta-alue: 400-2000 RPM / 400-3000 RPM
  • Ilmavirta: 76,81 CFM / 116,89 CFM
  • Statattinen paine: 3,88 mmH2O / 6,22 mmH2O
  • Meluntuotto: 24,6 dBA / 40,2 dBA

Alphacoolin uudet Apex Stealth Metal Fan- ja Metal Power Fan -tuulettimet ovat ennakkotilattavissa välittömästi ja niiden toimitusajaksi arvioidaan tällä hetkellä 11-12 viikkoa. Tuulettimet tulevat saataville kromin ja kullanhohohtoisilla sekä mustalla ja valkoisella rungolla. Tuuletinten suositushinta on 29,98 euroa mallista riippumatta. Yhtiön mukaan se valmistelee parhaillaan myös 140 mm versioita samoista tuulettimista, mutta niiden aikataulusta ei ole vielä kerrottu.

Lähde: Alphacool

This site uses XenWord.
;