32-ytiminen Ryzen Threadripper 2990WX saapuu ensimmäisenä myyntiin ensi viikolla.

AMD antoi esimakua 2. sukupolven Ryzen Threadripper -prosessoreista kesäkuun alussa Taiwanissa järjestyssä Computex-tapahtumassa, jossa se kertoi tuovansa markkinoille 24- ja 32-ytimiset mallit. Käytössä on sama Zen+-arkkitehtuuri kuin aiemmin keväällä julkaistuissa Ryzen 2000-sarjan työpöytäprosessoreissa eli valmistustekniikka on päivittynyt 12 nanometriin sekä välimuistien ja keskusmuistin latensseja on viilattu alhaisemmiksi.

Prosessorit sopivat tuttuun TR4-kantaan ja nykyiset X399-emolevyt ovat yhteensopivia BIOS-päivityksen jälkeen. Markkinoille tulee myös pari uutta mallia MSI:ltä ja Gigabyteltä, joissa on varta vasten suunniteltu järeämpi virransyöttö juurikin WX-sarjan prosessoreille. Asus puolestaan tarjoaa nykyisille X399-emolevyilleen ilmaiseksi virransyötön jäähdytystä parantavan jäähdytyskitin.

Uudet Threadripperit on jaettu X- ja WX-sarjaan, joista ensin mainittuun lukeutuvat tehokäyttäjille suunnatut 12- ja 16-ytimiset mallit ja jälkimmäiseen ammattikäyttöön suunnatut 24- ja 32-ytimiset mallit. 8-ytimistä mallia ei ainakaan toistaiseksi esitelty markkinoille.

Ensimmäisenä myyntiin saapuu 32-ytiminen 2990WX-malli, jonka ennakkomyynti alkaa tänään noin 1900 euron hintaan ja myyntiin se saapuu viikon kuluttua 13. elokuuta. 16-ytiminen 2950X-malli tulee myyntiin elokuun lopulla noin 900 euron hintaan ja loput lokakuussa.

Vaikka prosessorit esiteltiin virallisesti tänään, testitulokset saa julkaista vasta viikon kuluttua eli 13. elokuuta. io-techin testiin saapui uudet 32- ja 16-ytimiset Threadripperit ja verrokkeina testeissä ovat 1. sukupolven 16-ytiminen Threadripper ja Intelin 18-ytiminen Core i9-7980XE.

Julkaisemme pian myös videon ensituntumista io-techin Youtube-kanavalla.

This site uses XenWord.
;