AMD:n NVMe RAID -päivitys on kaikille käyttäjille ilmainen, eikä AMD pelkää piikitellä Inteliä asiasta.

AMD on julkaissut odotetun NVMe RAID -päivityksen X399-alustalleen eli Ryzen Threadripper -prosessoreille. Julkaisu tapahtui viikon myöhässä aiotusta, mutta AMD varoitteli jo ennakkoon, ettei päivää oltu kirjoitettu vielä kiveen.

AMD:n tuore päivitys mahdollistaa teoriassa seitsemän, mutta käytännössä maksimissaan kuuden NVMe SSD -aseman käytön RAID-pakassa. Asemat ovat yhteydessä suoraan Threadripper-prosessoriin, joka asettaa rajan maksimissaan seitsemään PCI Express -laitteeseen ilman erillisiä adaptereita, näytönohjaimet mukaan lukien. Tuettuina tiloina ovat RAID0, RAID1 ja RAID10. RAID1- ja RAID10-tilat tukevat hotswap-ominaisuutta.

NVMe RAID -tuen asentaminen vaatii AMD:n RAIDXpert2 -paketin asentamisen ja emolevyn BIOSin päivittämisen, jonka lisäksi käyttöjärjestelmän on oltava 64-bittinen Windows 10 Creators Update. NVMe-asemia on luonnollisesti oltava vähintään kaksi. RAID-pakan voi muodostaa valintansa mukaan suoraan BIOSista tai AMD:n hallintatyökalulla Windowsista käsin. Olemassaolevia RAID-pakkoja ei voi siirtää suoraan NVMe RAID -pakoiksi, vaan niiden data on otettava talteen ja RAID-pakka on luotava uudelleen.

AMD:n omien testien mukaan Ryzen Threadripperin NVMe RAID -pakkojen suorituskyky kasvaa ainakin IOMeter-testissä lähes lineaarisesti asemien mukaan. RAID0-tilassa kukin uusi asema nostaa lukusuorituskykyä noin 3 Gt/s ja kirjoitusnopeutta noin 2 Gt/s, kun käytössä on Samsungin 512 Gt:n 960 Pro NVMe SSD -asemia. Esimerkiksi kahdella asemalla luku- ja kirjoitusnopeudet ovat noin 7 ja 4 Gt/s, neljällä asemalla 14 ja 8 Gt/s ja kuudella 21 ja 11,5 Gt/s.

Päivitys on ilmainen, jonka myötä AMD onkin innostunut piikittelemään Inteliä yhtiön X299-alustan maksullisesta NVMe RAID -tuesta.

Lähde: AMD

This site uses XenWord.
;