HMD Globalin Shannon Meadin mukaan nykyiset Nokia-älypuhelimet tulevat aikanaan saamaan myös Android P -päivityksen.

HMD Global on jo ilmoittanut tuovansa Android Oreo -päivityksen kaikille älypuhelimilleen vielä loppuvuoden aikana, mikä on hyvä uutinen erityisesti edullisimpien mallin houkuttelevuuden kannalta. Nyt luvassa on kuitenkin lisää hyviä uutisia Nokia-käyttäjille, mikäli HMD Globalin aluejohtaja Shannon Meadin sanoja on uskominen.

HMD Global järjesti viime viikon lopulla Filippiineillä julkaisutilaisuuden, missä se lanseerasi mallistonsa paikallisille markkinoille. Tilaisuuden alkupuolella ääneen päästetty Mead paljasti hieman yllättäen, että jo luvattujen Android 8.0 Oreo -päivitysten ohella kaikki nykyisen malliston älypuhelimet tulevat saamaan myös tulevan Android P -käyttöjärjestelmäpäivityksen.

Lupaus on rohkea, sillä Android P:n julkaisuun on vielä pitkä matka. Sen ensiesittely tapahtuu todennäköisesti Google I/O -tapahtumassa toisella vuosineljänneksellä ja saataville se tulee vuoden 2018 lopulla. Tuolloin alkuvuodesta 2017 esitellyt mallit lähentelevät jo kahden vuoden ikää. HMD Global lupasi jo aikanaan puhelmilleen kahden vuoden päivitystuen, mutta ei tarkentanut mitä se pitää sisällään. Nyt vaikuttaisi siltä, ettei yritys aio mennä sieltä missä aita on matalin.

PÄIVITYS 10.10.2017 klo 12:50: HMD Globalin Pohjoismaiden liiketoimintajohtaja Ossi Korpela kommentoi io-techille yrityksen keskittyvän parhaillaan tuomaan Android Oreon Nokia 8:lle ja sen jälkeen muille Nokia-älypuhelimille nopealla aikataululla. Korpelan mukaan tässä vaiheessa ei ole vielä muuta virallista kerrottavaa päivityksiin liittyen, mutta yritys pyrkii aina tuomaan laitteisiinsa parhaan, puhtaimman ja ajatasalla olevan Androidin.

Lähde: Facebook (videon kohdassa 13:15)

This site uses XenWord.
;