AMD:n Ryzen Pro -sarjan prosessorit on suunniteltu helpottamaan yritysten IT-tuen arkea luotettavuudellaan ja turvallisuudellaan. Ryzen 3 Pro -prosessorit antavat samalla ensimmäiset vihjeet tulevista Ryzen 3 -prosessoreista.

AMD on julkaissut uudet Ryzen Pro -sarjan prosessorit. Ryzen Pro -sarja on suunnattu etenkin yrityskäyttöön suunnattuihin tietokoneisiin. Sarja antaa myös ensimmäisen vihjeet millaisia tulevat Ryzen 3 -prosessorit tulevat olemaan.

AMD:n Ryzen Pro -sarja koostuu kuudesta mallista: Ryzen 7 Pro 1700 ja 1700X, Ryzen 5 Pro 1500 ja 1600 sekä Ryzen 3 Pro 1200 ja 1300. Prosessorit tukevat Ryzen-prosessoreista tuttuja SenseMi-ominaisuuksia eli Precision Boostia, XFR:ää, Neural Net Predictionia, Smart Prefetchiä ja Pure Poweria.

Prosessoreiden kellotaajuudet ja ominaisuudet ovat käytännössä identtiset vastaavien Ryzen-sarjan edustajien kanssa, poislukien Ryzen 5 Pro 1500, joka vastaa Ryzen 5 1500X:ää. Tämän myötä on oletettavaa, että kaksi tulevaa Ryzen 3 -prosessoria tulevat vastaamaan samoin numeroituja Ryzen 3 Pro -malleja. Voit tarkistaa Ryzen Pro -sarjan oleellisimmat tekniset tiedot yllä olevasta taulukosta.

AMD:n kolme kantavaa teemaa Ryzen Pro -sarjalle ovat suorituskyky, turvallisuus ja luotettavuus. Ryzen Pro -prosessoreiden suorituskyky on jo tuttu Ryzen -sarjasta, joskin tällä kertaa yhtiö on ottanut virallisiksi verrokeiksi suortaan Intelin Core i3-, i5- ja i7 -sarjan perusmallit ja jättänyt X-alustan yli neliytimiset Intel-prosessorit rauhaan.

Ryzen Pron turvallisuus rakentuu etenkin sisäänrakennetun AMD Secure Processor -yksikön eli ARM Cortex-A5 -ytimen ympärille. AMD:n alustalta löytyy muun muassa sisäänrakennettu 128-bittinen AES-salausyksikkö ja tuki fTPM- ja TPM 2.0 -ominaisuuksille, muisti voidaan salata näkymättömästi käytettävästä käyttöjärjestelmästä ja ohjelmista riippumatta (TSME, Transparent Secure Memory Encryption) ja prosessori tukee luonnollisesti Secure Boot -käynnistystä.

Taatakseen prosessoreidensa luotettavuuden AMD valikoi Ryzen Pro -prosessoreina käytettävät sirut kaikkein korkealaatuisimmista piikiekoista, joissa on vähiten virheitä. Koko alustalle luotettavuutta tuo puolestaan 18 kuukaudeksi luvattu muuttumattoman alusta ja kahden vuoden saatavuus kaikille prosessorimalleille. AMD myös lupaa AM4-alustan olevan saatavilla vähintään 4 vuotta ja olevan yhteensopiva vähintään yhden uudemman prosessorisukupolven kanssa. Yritysluokan hallintaominaisuudet on toteutettu yhtiölle tuttuun tapaan avoimen DASH-standardin merkeissä.

AMD ei paljastanut vielä Ryzen Pro -sarjan hinnoittelua, mutta kertoi prosessoreiden tulevan saataville vuoden kolmannen neljänneksen aikana yhdessä kannettavien Ryzen Mobilen kanssa. Ryzen 3 -prosessorit julkaistaan AMD:n roadmapin mukaan hieman Ryzen Pro -sarjaa aiemmin ja kannettavien versio Ryzen Pro -sarjasta venähtää aivan vuoden loppuun tai ensi vuoden ensimmäiselle puoliskolle.

This site uses XenWord.
;