PC Perspective -sivusto on purkanut oman Radeon Vega Frontier Edition -näytönohjaimensa ja julkaissut kuvat paljaasta Vega-grafiikkapiiristä, piirilevystä ja HBM2-muisteista sekä jäähdytysratkaisusta.

Kuvien perusteella Globafoundriesin 14 nanometrin prosessilla valmistettava Vega-grafiikkapiiri on 567 512 neliömillimetrin kokoinen (PC Perspective on päivittänyt artikkeliaan ja mittaustuloksiaan), mutta sen transistorimäärä ei ole vielä tiedossa. Grafiikkapiiri on valmistettu tämän vuoden 20. viikolla eli toukokuun puolivälissä. Piirilevyllä on runsaasti tyhjää tilaa, eikä HBM2-muistitekniikan mahdollistamaa tilansäästöä GDDR5/5X-muisteihin verrattuna ole hyödynnetty.

300 watin TDP-arvolla varustetun näytönohjaimen virransyöttö näyttäisi olevan 15-vaiheinen, josta 12 vaihetta on pyhitetty grafiikkapiirille ja yksi vaihe HBM2-muisteille. Piirilevyllä on kaksi 8-pinnistä PCI Express -lisävirtaliitintä ja kytkin, jolla todennäköisesti voi vaihtaa kahden biosin välillä. Piirilevyn takapuolella on lisävirtaliittimien takana GPU Tach -ledirivi, joka näyttää grafiikkapiirin käyttöasteen.

Grafiikkapiiri on kontaktissa kupariseen höyrykammioon, jonka päällä on alumiinisiili (kuvassa jäähdytysiili on käännetty ympäri). Virransyötön komponentteja jäähdytetään koko piirilevyn peittävällä alumiinilevyllä, johon pultattu radiaalituuletin työntämään ilmaa grafiikkapiirin jäähdytysrivaston läpi ulos kotelosta.

Lähde: PC Perspective

Päivitys: Gamers Nexus -sivusto on analysoinut Radeon Vega Frontier Editionin virransyötön videolla. 12-vaiheinen Vega-grafiikkapiirin virransyöttö kykenee teoriassa jopa 700 ampeeriin, mutta todellisuudessa virrankulutus on rasituksessa todennäköisesti jossain 200 ampeerin tienoilla.

This site uses XenWord.
;