Uuden virranhallintaprofiilin lisäksi AMD on päivittänyt Ryzen Master -ylikellotusohjelman ja kertonut Total War: Warhammerin saaneen Ryzen-prosessoreiden suorituskykyä parantavan päivityksen.

AMD julkaisi uuteen Zen-arkkitehtuuriinsa perustuvat Ryzen-prosessorit reilu kuukausi sitten. Zen on legendaarisen Jim Kellerin puhtaalta pöydältä suunnittelema x86-arkkitehtuuri, jonka on tarkoitus tehdä AMD:sta jälleen kilpailukykyinen ehdokas myös suorituskykyisten prosessoreiden markkinoilla.

Jo julkaisun yhteydessä AMD teki pelinkehittäjien tuella selväksi, että ainakin osa peleistä tulisi vaatimaan päivityksiä, jotta Ryzen suoriutuu niissä optimaalisella tavalla. Muutoinkin AMD:n kanssa yhteistyötä tehnyt Oxide Games oli yksi pelinkehittäjistä, jotka lupasivat tuoda peleihinsä Ryzen-prosessoreiden suorituskykyä optimoivan päivityksen. Päivitys yhtiön Ashes of the Singularity -pelille julkaistiin viime kuun lopulla ja AMD:n mukaan se parantaisi suorituskykyä GPU-testissä Ryzen 7 1800X -kokoonpanolla parhaimmillaan peräti 30 %. Myös kolmansien osapuolien GPU-testit ovat olleet saman suuntaisia.

Saman pelin prosessorisuorituskykyyn keskittyvässä testissä AMD kertoi saavuttaneensa reilun 14 % parannuksen, kun io-techin testeissä parannusta tuli reilut 10 %. Pienet erot testeissä selittyvät kokoonpanojen eroilla. Toinen viime kuussa päivityksen saanut peli on DOTA 2, jossa minimiruudunpäivitysnopeuden kerrotaan parantuneen Ryzen 7 1800X:llä noin 15 %, mutta jälleen kyse on kokoonpanoriippuvaisista parannuksista.

Viime viikolla AMD julkaisi blogissaan jälleen päivityksen koskien Ryzen-prosessoreiden pelisuorituskykyä. Tällä kertaa päivitysvuorossa on ollut Total War: Warhammer, jossa asetuksista riippuen suorituskyky parani AMD:n testeissä 7 – 10,5 %.

AMD on julkaissut hiljattain uuden Ryzen Balanced -virranhallintaprofiilin Windows 10:lle. Virranhallintaprofiili tuo perinteiseen Tasapainotettu-profiiliin muutoksia, jotka estävät Windowsin Core Parking -ominaisuuden toiminnan ja mahdollistavat esimerkiksi Ryzen-prosessoreiden kellotaajuuden nopeat vaihtelut Paras suoritusteho -profiilin tapaan.

AMD:n testien mukaan uuden Ryzen Balanced -profiilin kanssa Ryzen 7 1800X suoriutuu peleissä lähes yhtä hyvin kuin Paras suoritusteho -profiililla. Eroa perinteiseen Tasapainotettu-profiiliin tulee pelistä riippuejn 0,2 – 8,7 %. Ryzen Balanced -profiili on ladattavissa suoraan AMD:n sivuilta jo nyt (ZIP-tiedosto), mutta lähitulevaisuudessa se lisätään osaksi prosessorin piirisarja-ajureita. Piirisarja-ajurit varmistavat samalla, että se on jatkossa vakioprofiili Ryzen-prosessoreille.

Viimeinen blogissa käsitelty päivitys koskee AMD:n Ryzen Master -ylikellotustyökalua. Päivityksen myötä ohjelma kertoo Ryzen-prosessoreiden oikean lämpötilan tCTL-sensorin lämpötilan sijasta. tCTL-sensori raportoi esimerkiksi Ryzen 7 1700X- ja 1800X-prosessoreille 20 °C todellista korkeamman lämpötilan tuuletinprofiileiden konfiguraation vuoksi. Päivittynyt Ryzen Master ei myöskään vaadi enää High Precision Event Timer -ajastimen (HPET) käyttöä Windowsissa, olettaen että tietokoneen emolevylle on asennettu AGESA 1.0.0.4 -pohjainen BIOS-versio. HPET-ajastimen pois kytkentä parantaa tietyissä tapauksissa tietokoneen suorituskykyä merkittävästi.

This site uses XenWord.
;