Radeon Software Adrenalin 2019 Edition -ajurit sisältävät muun muassa sisäänrakennetun suorituskykymittarin ja sen perusteella muutoksia pelien asetuksiin suosittelevan työkalun sekä automaattiset ylikellotus- ja alivoltitustyökalut.

AMD on julkaissut jokavuotisen ison ajuripäivityksen näytönohjaimilleen. Seuraavan vuoden ajan ajurit tullaan tuntemaan nimellä Radeon Software Adrenalin 2019 Edition. Yhtiö esitteli ajureiden uusia ominaisuuksia medialle Lontoossa viikko sitten, jossa myös io-tech oli paikan päällä.

AMD:n mukaan sen Radeon Software -ajurit ovat alan vakaimmat 93 %:n luotettavuustuloksella, minkä kerrotaan olevan parhaimmillaan 11 % parempi tulos, kuin kilpailijoilla. Tulokset on saatu AMD:n tehtävään palkkaamaan QA Consultantsin tutkimuksesta. Radeon Software -ohjelmiston kautta toteutetussa käyttäjätyytyväisyystutkimuksessa ajureiden kerrotaan saaneen 90 %:n tuloksen 4,5 tähden keskiarvolla.

Radeon Software Adrenalin 2019 Edition 18.12.2 -ajureiden kerrotaan parantavan Radeon RX 570:llä suorituskykyä peleissä keskimäärin 15 % verrattuna alkuperäiseen Adrenalin Edition 17.12.1 -julkaisuun. Suurimmillaan ero on esimerkkipeleistä Battlefield V:ssä, jossa eroa on peräti 39 %, ja pienimmillään Deus Ex: Mankind Dividedissä, jossa ero jää 6 %:iin.

ESports-kokemuksen parantamiseen tähtäävän Project ReSX on puolestaan saanut laskettua 99. persentiilin ruutuaikoja DOTA 2:ssa, Fortinessä ja Player Unknown’s Battlegroundsissa 2 – 7 % ja pelin vasteaikoja Fortnitessä, Overwatchissa ja PUBG:ssa 4 – 20 %. Radeon Chill:n parannukset puolestaan lupaavat parhaimmillaan 20 % aiempaa suurempia tehonkulutussäästöjä.

Ensimmäinen merkittävistä uusista ominaisuuksista ajureissa on Radeon Advisors, joka sisältää kolme eri työkalua helpottamaan käyttäjän elämää. Game Advisor sisältää sisäänrakennetun testin, jolla se analysoi käynnissä olevan pelin suorituskykyä reaaliajassa ja ehdottaa sen perusteella asetusten muuttamista paremman suorituskyvyn tai kuvanlaadun mahdollistamiseksi.

Settings Advisor on puolestaan lähinnä aloittelijoille suunnattu työkalu, joka suosittelee käyttäjälle tiettyjen Radeon Settings -asetusten säätämistä kokoonpanon suorituskyvyn perusteella. Upgrade Advisor puolestaan mahdollistaa oman kokoonpanon vertailun pelien suosituksiin ja tarkastelemaan miltä tulos näyttäisi samalla koneella mutta toisella näytönohjaimella.

Tehokäyttäjille suunnattuja uudistuksia löytyy esimerkiksi Radeon WattManin puolelta. WattMan tarjoaa käyttäjälle yhdellä klikillä toimivan automaattisen grafiikkapiirin ja muistien ylikellotuksen ja automaattisen alivoltituksen. Automaattisten työkalujen kerrotaan olevan erittäin vakaita ja vaikka tietokone saattaakin kaatua, ohjelma muistaa edelliset toimivat kellotaajuudet. Käyttäjälle voi jatkossa säätää käsin haluamansa tuuletin nopeudet lämpötilan mukaan ja RX Vega -sarjan näytönohjainten DPM-tilojen asetukset ovat nyt käyttäjän hallittavissa.

Näyttöteknologioiden puolella FreeSync 2 HDR:n automaattista sävykartoitusta on AMD:n mukaan paranneltu siten, että standardia tukevien eri näyttöjen kuvat olisivat mahdollisimman identtisiä keskenään. Virtual Super Resolution -ominaisuuteen on lisätty nyt puolestaan tuki 21:9-kuvasuhteen näyttöresoluutioille.

Radeon Overlay on päivittynyt aiemmin mainitun Game Advisorin lisäksi täysin varustelluilla Display Settings- ja WattMan-välilehdillä. Jo aiemmin Overlaysta löytynyttä suorituskykyvälilehteä on paranneltu kustomointimahdollisuuksilla. Esimerkiksi streamaajat voivat sovittaa haluamansa tiedot näytölle haluamallaan värillä, fontilla ja niin edelleen.

Käymme läpi erillisessä uutisartikkelissa ajureiden mukana päivittyvän AMD Linkin ominaisuuksia sekä Radeon ReLiven uudistukset.

Lataa AMD:n ajurit täältä

This site uses XenWord.
;