Uutta omistajaa etsivä Imagination Technologies on parhaiten tunnettu muun muassa Applen käyttämistä PowerVR-grafiikkaohjaimistaan.

Imagination Technologies on ollut pitkään yksi johtavista mobiilikäyttöön suunnattujen grafiikkaohjainten suunnittelijoista. Yhtiön PowerVR-grafiikkaohjaimet ovat käytössä muun muassa Applen järjestelmäpiireissä.

Aiemmin tänä vuonna Apple ilmoitti Imaginationille aikovansa tulla jatkossa toimeen ilman yhtiön PowerVR-grafiikkaohjaimia. Kuukautta myöhemmin Imagination ilmoitti etsivänsä ostajia yhtiön MIPS- ja Ensigma-osastoille voidakseen keskittyä entistä enemmän grafiikkaohjaintensa kehittämiseen. Samalla yhtiö aloitti myös uuden selvitysprosessin sen ja Applen välisestä kiistasta yhtiöiden tulevaisuudesta.

Tuoreessa lehdistötiedotteessa Imagination kertoo MIPS- ja Ensigma-osastojen myyntiprosessin edistyvän ja yhtiön saaneen niistä jo joitain tarjouksia. Sen lisäksi Imagination kertoo saaneensa tarjouksia koko yhtiön ostamisesta. Ostotarjousten myötä Imagination on nyt päättänyt hakea virallisesti ostajia myös koko yhtiölle pelkkien MIPS- ja Ensigma-osastojen sijasta.

Kaikkien kielten päällä lienee tällä hetkellä sama kysymys: Mitkä tahot ovat esittäneet ostotarjouksia koko Imagination Technologiesista? Kysymykseen ei luonnollisestikaan ole olemassa julkista vastausta, mutta loogisia ehdokkaita on olemassa lukuisia. Kenties potentiaalisimpina ostajaehdokkaina voidaan pitää mobiilimaailman jättejä, kuten Softbankin omistama ARM, Qualcomm ja Samsung. Myös paremmin PC-maailmasta tutut AMD, Intel ja NVIDIA voisivat olla erittäin kiinnostuneita PowerVR:n grafiikkateknologioista ja patenttisalkuista. Itsestään selvä ehdokas lienee myös Apple, mutta ottaen huomioon yhtiön ilmoituksen hylätä Imagination ja siitä syntyneet kiistat, saattaisi kilpailuviranomaisilla olla sanansa sanottavana mahdollisista kaupoista.

This site uses XenWord.
;