Ensimmäiset Ryzen-minitietokoneet on suunnattu yritys-, media- ja teollisuuskäyttöön, mutta samalla se raottaa ovea mahdollisille tuleville kuluttajamalleille.

Minikokoiset tietokoneet ovat olleet käytännössä täysin Intelin heiniä jo vuosia, vaikka yksittäisiä poikkeuksia OEM-valmistajilta onkin nähty. Nyt myös AMD on lähdössä mukaan kilpaan yhtiön Ryzen Embedded -sarjan APU-piireillä.

AMD:n julkaiseman lehdistötiedotteen perusteella ensimmäiset Ryzen-pohjaiset minitietokoneet on suunnattu lähinnä yritys-, media- ja teollisuuskäyttöön. Ne avaavat kuitenkin samalla portteja myös mahdollisille tuleville kuluttajamalleille.

Ensimmäiset AMD:n listaamat viralliset Ryzen-minitietokoneet tulevat viideltä yritykseltä. ASRock Industrialilta, E.E.P.D:ltä, OnLogicilta, SimplyNUC:lta ja Tranquil PC:ltä. Kaikkien valmistajien minitietokoneet perustuvat Ryzen R1000V- tai V1000M -sarjojen APU-piireihin. Kummankin sarjan APU-piirit perustuvat tuttuihin Raven Ridge- ja Banded Kestrel -siruihin tai niiden päivitettyihin versioihin. Niissä on siis mallista riippuen joko kaksi tai neljä prosessoriydintä ja Vega 3-, 8- tai 11 -grafiikkaohjain.

Lähteet: AMD, AMD Embedded MiniPC Solutions

This site uses XenWord.
;