AMD:n aiemmissa näytönohjaimissa Boost-kellotaajuus on ollut grafiikkapiirin korkein kellotaajuus (DPM7), mutta Radeon RX Vegan myötä Boost-kellotaajuus on määritelty pykälää matalamman DPM6-tilan mukaan, jolloin näytönohjaimen kellotaajuus voi sopivassa tilanteessa nousta vielä sitä korkeammalle.

AMD:n viime vuosien näytönohjaimissa on käytetty Boost-kellotaajuutta, joka on samalla grafiikkapiirin maksimikellotaajuus. Verrokiksi NVIDIA on puolestaan käyttänyt Boost-kellotaajuutena maltillista kellotaajuutta ja näytönohjaimen todellinen kellotaajuus on selvästi sitä korkeampi ja vaihtelee yksilöittäin.

Radeon RX Vega -sukupolven myötä AMD siirtyy lähemmäs NVIDIAn kaltaista järjestelmää, vaikka vielä onkin liian aikaista arvioida miten usein näytönohjaimet tulevat toimimaan maksimikellotaajuudellaan, jos milloinkaan. Radeon Vega Frontier Editionissa oli käytössä vanha järjestelmä, eli korkein DPM7-kellotaajuus oli samalla Boost-kellotaajuus.

Sapphiren paljastaman taulukon mukaan AMD:n ilmoittamat Boost-kellotaajuudet perustuvat grafiikkapiirin DPM6-tilaan, mutta näytönohjaimella on käytössään myös korkeampi DPM7-tila. Ilmajäähdytetyn Vega 64:n peruskellotaajuus on 1247 MHz, Boost-kellotaajuus 1546 MHz ja DPM7-kellotaajuus 1630 MHz. Nestejäähdytetyllä Vega 64:llä vastaavat kellotaajuudet ovat 1406, 1677 ja 1750 MHz.

Lähde: Sapphire

This site uses XenWord.
;