AMD aikoo julkaista tänä kesänä markkinoille kokonaan uuden suorituskykyisen HEDT-alustan kilpailemaan Intelin Skylake-X-koodinimellisten Core i9 -tehoprosessoreiden kanssa.

AMD:n laskenta- ja grafiikkaosaston johtaja Jim Anderson kertoi 2017 Financial Analyst Day -esityksessään, että keväällä julkaistujen 4-, 6- ja 8-ytimisten Ryzen 5- ja 7-sarjan työpöytäprosessoreiden jatkoksi on tulossa 16-ytiminen ja SMT-tuella 32 säiettä tukeva Ryzen Threadripper -prosessori kokonaan uudella HEDT- eli High-End Desktop -alustalla.

Tarkempia ominaisuuksia ei vielä paljastettu, mutta Anderson lupasi kertoa aiheesta lisään kuun vaihteessa Taiwanissa järjestettävän Computex-tapahtuman yhteydessä. Threadripperissä on käytössä oletettavasti Epyc-prosessoreiden LGA SP3 -kantaa pienikokoisempi LGA SP3r2 -kanta ja MCM-konfiguraatiossa (Multi-chip module) on yhdistetty kaksi 8-ytimistä piisirua.

Markkinoille on todennäköisesti luvassa myös 12-ytiminen versio Ryzen Threadripperistä, mutta ei 10-ytimistä versiota, koska kahden piisirun neljässä CPU-kompleksissa eli CCX:ssä täytyy olla käytössä yhtä paljon ytimiä.

This site uses XenWord.
;