Zen 2 -prosessorit ja Navi-grafiikkapiirit valmistetaan 7 nanometrin viivanleveydellä.

AMD:n teknologiajohtaja Mark Papermaster kertoi 2017 Financial Analyst Day -esityksessään, että yritys on sitoutunut asiakkailleen tulevaisuudessa kolmeen prosessori- ja grafiikkasukupolveen kerrallaan. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kun yksi sukupolvi saapuu myyntiin, suunnittelutiimit työstävät jo kahta seuraavaa sukupolvea.

Prosessoreissa myynnissä on tällä hetkellä ensimmäisen sukupolven Zen-arkkitehtuuri, joka valmistetaan Globalfoundriesin 14 nanometrin prosessilla. Kyseinen arkkitehtuuri on ilmeisesti tarkoitus päivittää optimoituun 14 nm+ -prosessiin, ennen kuin vuorossa on 2. sukupolven Zen 2 -arkkitehtuuri 7 nanometrin viivanleveydellä. Vuoteen 2020 mennessä markkinoille on tarkoitus julkaista Zen 3 -arkkitehtuuri 7 nm+ -prosessilla.

Grafiikkapiireissä tänä vuonna myyntiin on tulossa Vega-arkkitehtuuri ja valmitusprosessit kulkevat käsikädessä prosessorisuunnitelmien kanssa 14 nm+ -prosessin kautta uuteen Navi-arkkitehtuuriin 7 nanometrillä. AMD ei vielä paljastanut Navin seuraajaa, vaan kutsuu vuoteen 2020 mennessä julkaistavaa 7 nm+ -prosessin arkkitehtuuria toistaiseksi Next Geniksi.

14 nm+- ja 7 nm+ -prosessien yksityiskohdista ei ole kerrottu tarkempia tietoja ja mihin +-merkinnällä tarkemmin ottaen viitataan. Oletettavaa on, että kyseessä on optimoitu ja kehitetty versio kyseisestä valmistusprosessista.

This site uses XenWord.
;