Julkistustapahtumassa kerrotaan viimeisimmät yksityiskohdat Zen 4 -arkkitehtuurista ja paljastettaneen myyntiintulopäivä, jonka odotetaan ennakkotiedoissa osuvan syyskuun puoleenväliin.

AMD ilmoitti osavuosikatsauksensa yhteydessä julkaisevansa uudet Zen 4 -arkkitehtuuriin perustuvat kuluttajaprosessorit vielä kuluvan vuosineljänneksen aikana eli syyskuun loppuun mennessä. Nyt yhtiö on ilmoittanut pitävänsä Ryzen 7000 -sarjan julkistustilaisuuden 29. elokuuta, joskin Suomen aikavyöhykkeellä kello ehtii rientämään jo 30. elokuuta puolelle. Julkistustapahtuma on katsottavissa livenä netissä AMD:n YouTube-kanavalla.

Tiedotteen mukaan AMD:n isot kihot toimitusjohtaja Lisa su ja teknologiajohtaja Mark Papermaster etunenässä tulevat esittelemään tapahtumassa Zen 4 -arkkitehtuurin yksityiskohtia entistä tarkemmin. Epäilemättä luvassa on myös jonkinlaisia katsauksia AM5-emolevytarjontaan, vaikka ensimmäisiä esittelyjä sillä rintamalla on ehditty tekemään jo aiemminkin.

Vaikka julkistustapahtuma pidetään 30. elokuuta, se ei vielä tarkoita prosessoreiden saapuvan myyntiin heti seuraavana aamuna. Viimeisimpien tietojen mukaan prosessorit ja emolevyt saapuvat myyntiin syyskuussa ja esimerkiksi MSI:n mainokseen oli ehtinyt jo lipsahtamaan päivämäärä 15. syyskuuta. Huhuissa on ehdotettu hiljattain tosin myös myöhempää, vasta syyskuun viimeisellä viikolla tapahtuvaa myyntiintuloa, jotta se sotkisi Intelin huhutun Raptor Lake -julkaisun samalla viikolla.

Lähde: AMD

This site uses XenWord.
;