Kevään aikana liikkuneet huhut AMD:n tehoprosessoreista ovat tarkentumassa. 16-ytimisestä Engineering Sample -testiprosessorista on nyt tehty ensimmäinen havainto.

Videocardz-sivusto julkaisi listan tuoreista AMD:n Engineering Sample -prosessoreiden koodeista, joista osa löytyy myös SiSoft Sandra -testiohjelman tulostietokannasta.

Mielenkiintoisin havainto on 2D3101A8UGAF4_36/31_N-koodillinen testiprosessori, josta voidaa tulkita, että kyseessä 2. sukupolven testiprosessori ja piisirun B-stepping, ytimiä on käytössä 16 kappaletta ja se toimii 3,1 GHz:n perustaajuudella ja 3,6 GHz:n Turbo-taajuudella.

16-ytimiset ja SMT-ominaisuudella 32 säiettä tukevat prosessorit on testattu AMD:n Whitehaven-alustalla, joka viittaa yrityksen omaan X399-piirisarjaan perustuvaan referenssiemolevyyn. Prosessorin koodinimi tai myyntiin saapuvien prosessoreiden viralliset mallinimet eivät vielä ole tiedossa.

32-ytiminen Naples ja LGA SP3 -kanta

Teknisesti uudet tehoprosessorit tullaan toteuttamaan MCM-konfiguraatiossa (Multi-chip module) eli istuttamalla kaksi 8-ytimistä samalle LGA SP3r2 -kantaiselle hartsialustalle. Käytössä on siis yhteensä neljä CPU-kompleksia eli CCX:ää, joista voidaan muokata 12- ja 10-ytimiset mallit kytkemällä ytimiä pois käytöstä. AMD:n tulevissa Naples-koodinimellisissa 32-ytimisissä palvelinprosessoreissa on yhdistetty neljä 8-ytimistä piisirua LGA SP3 -kantaan.

Koska Intel on julkaisemassa 6-, 8-, 10- ja 12-ytimiset Skylake-X-koodinimelliset tehoprosessorinsa Core i9 -sarjan malleina, olisi AMD:n vastaaville tehoprosessoreille looginen nimi Ryzen 9.

Julkaisuaikataulusta ei ole toistaiseksi tiedossa, mutta näyttäisi siltä, että AMD tulee kilpailemaan Intelin uuden Skylake-X-koodinimellisen 12-ytimisen Core i9-7920X -tehoprosessorin kanssa 16-ytimellä.

Lähde: Videocardz

This site uses XenWord.
;