Vuotanut valokuva esitysdiasta paljastaa Motorolan tämän vuoden älypuhelinmalliston uutuudet.

Luotettavaksi tietovuotajaksi profiloitunut Evan Blass on julkaissut Twitterissä valokuvan Lenovon omistuksessa olevan Motorolan diaesityksestä, jonka kerrotaan paljastavan yrityksen koko vuoden puhelinmallistosuunnitelmat. Diassa mukana ovat Z-, X-, G-, E- ja C-sarjat, joista useimmat ovatkin olleet jo viime aikoina vahvojen huhujen kohteena.

Z-sarja on merkitty malliston huipulle ”unlimited capabilities” -otsikolla, ja se tulee dian mukaan koostumaan Moto Z Play- ja Moto Z -malleista, jotka molemmat tukevat viime vuoden tapaan Moto Mods -lisäosia. Force-mallin yhteydessä on maininta pirstoutumattomasta ShatterShield-näytöstä sekä Snapdragon 835 -piiriin viittaavasta 1 Gbit/s LTE-yhteydestä. Edullisemmasta play-mallista mainitaan puolestaan vain 5,5-tuumainen Full HD -näyttö. Tiedot osuvat yhteen io-techissä uutisoitujen aiempien huhujen kanssa.

Toiseksi ylimmällä tasolla diassa esitellään Moto X -malli, jonka yhteydessä on käytetty ”unlimited perfection” -iskulausetta. Kiinalaislähteestä vuotaneen samasta tilaisuudesta peräisin olevan dian mukaan Motorola aikoo markkinoida uutta Moto X:ää lippulaivamallien laatuvaikutelmaan pyrkivänä ylemmän keskihintaluokan laitteena. Rakenteessa keskeisinä elementteinä ovat metalli ja 3D-muotoiltu lasi IP68-suojauksen kera. Diassa mainitaan myös SmartCam-kaksoiskamera sekä 5,2-tuumainen Full HD -näyttö. Evan Blassin viikonloppuna julkaiseman logon mukaan laite tulee kantamaan Moto X4 -mallinimeä. Huhujen mukaan laitteesta löytyy mm. tuore Snapdragon 660 -järjestelmäpiiri.

Ehkäpä erikoisin kohta löytyy dian keskeltä, jossa sijaitsee G-sarja ”unlimited premium” -iskulauseella höystettynä. G-sarjaan on merkitty gS- ja gS+-mallit, joista molemmissa on ilmeisesti metallirakenne sekä Full HD -näyttö ja Plus-mallin kohdalla mainitaan lisäksi kaksoiskamera. Blassin mukaan kyse on käytännössä Moto G5S ja G5S Plus -malleista. Erikoisen gS-malleista tekee se, että Lenovo julkisti Moto G5 -mallit MWC:ssä vasta vajaa kolmisen kuukautta sitten, joten olisi hieman erikoista, jos tänä vuonna julkaistaisiin vielä uusia G-sarjalaisia.

Edullisimman pään malleista Moto E -sarja on otsikoita ”unlimited value” -sloganilla ja siihen kuuluvat HD-näyttöiset 5,2-tuumainen Moto E sekä 5,5-tuumainen Moto E Plus. Moto E Plussan kohdalla on maininta houkuttelevan suuresta 5000 mAh akusta. Diassa alimmaisena on Moto C -mallisto ”unlimited essentials” -otsikolla. Sekä Moto C:stä että Moto C Plussasta on jo kuukausi sitten nähty Evan Blassin julkaisemia vuotaneita pressikuvia, jotka näyttävät samalta kuin diassa näkyvät laitteet.

Vuotanut mallistokatsaus ei paljasta milloin uutuuksia tullaan näkemään markkinoilla, mutta aiempien huhujen perusteella julkaisuja saatetaan nähdä hyvinkin pian. Moto G5 -mallien suhteen on mielenkiintoista nähdä, milloin Motorola aikoo tuoda diassa mainitut S-versiot markkinoille.

Lähteet: GSMArena, Evleaks (1)(2)

This site uses XenWord.
;