Joko PlayStation 5:n tai Xbox Series X:n järjestelmäpiiriin perustuva 4800S tulee tukemaan myös Smart Access Memory- eli PCIe Resizable BAR -teknologiaa.

AMD julkaisi viime vuonna 4700S Destkop Kit -nimellä emolevyn, johon oli juotettu välttämättömät liitännät sekä PlayStation 5:n järjestelmäpiiri, jonka grafiikkaohjain oli kytketty pois käytöstä. Huhuja on sittemmin liikkunut myös järeämmästä 4800S-mallista, joka on nyt varmistettu AMD:n toimesta.

AMD on varmistanut tulevan 4800S Desktop Kitin Radeon Super Resolution -teknologian yhteydessä. Samalla varmistui myös, että 4800S:ssä on käytössä 4700:stä puuttuneita ominaisuuksia ja vuotojen mukaan se tulee edeltäjästään poiketen tukemaan esimerkiksi standardeja AM4-coolereita, sisältää M.2-paikan SSD-asemalle ja selvästi paremman PCIe-tuen. 4700S:n PCIe-tuki oli rajoitettu neljään kaistaan 2.0 -nopeudella, kun 4800S:ään odotetaan PCIe 4.0 -tukea.

Radeon Super Resolutionin huomioissa ei varmisteta huhuttuja M.2-liitäntöjä tai muita, mutta sen sijaan varmistetaan, että alusta tulee tukemaan Smart Access Memory- eli PCI Express Resizable Bar -ominaisuutta. Ominaisuus antaa prosessorille mahdollisuuden päästä käsiksi suoraan koko näytönohjaimen muistiin, kun oletuksena prosessorille näkyy vain 256 Mt:n siivu muistista. Ominaisuus parantaa suorituskykyä esimerkeiksi peleissä hieman vaihtelevasti, mutta usein muutamilla ja parhaimmillaan jopa yli 10 prosentilla.

Lähde: Tom’s Hardware

This site uses XenWord.
;