TRX40-emolevyille sopivan Ryzen Threadripper 3990X:n 64-ydintä kykenevät suorittamaan SMT-teknologian ansiosta 128 säiettä samanaikaisesti.

AMD julkisti aiemmin tässä kuussa tänään myyntiin saapuvat uudet 3. sukupolven Ryzen Threadripper -prosessorit. Zen 2 -arkkitehtuuriin perustuvia prosessoreita julkistettiin kaksi kappaletta, 24-ytiminen 3960X ja 32-ytiminen 3970X.

Pian uusien Threadripper-prosessoreiden julkistuksen jälkeen nettiin levisi väitetty kuvankaappaus MSI:n videosta, jossa vilahti 64 ytimeen viittaava kuva Windowsin Tehtävienhallinnasta. Pian sen jälkeen kuitenkin nousi epäilyt, että kyseessä olisi väärennetty kuvankaappaus, sillä kullekin ytimelle oli oma käyttöastekäyränsä pelkän prosentin sijasta, kuten niin monella ytimellä pitäisi olla.

Riippumatta siitä, oliko kuvankaappaus väärennös vai ei, AMD on nyt varmistanut tulevansa julkaisemaan myös 64-ytimisen 3. sukupolven Threadripper-prosessorin. Ryzen Threadripper 3990X nimellä julkaistava malli tukee luonnollisesti SMT-teknologiaa, eli sen 64 ydintä voivat suorittaa samanaikaisesti 128 säiettä. Ydinten tukena on yhteensä 288 megatavua välimuistia ja prosessorin TDP-arvo on 280 wattia. Valitettavasti prosessorin kellotaajuuksia ei paljastettu vielä tässä vaiheessa.

Ryzen Threadripper 3990X tulee sopimaan muiden 3. sukupolven Threadrippereiden tavoin uusille TRX40-sarjan emolevyille ja sTRX4-prosessorikantaan. Prosessori tullaan esittelemään tammikuussa 2020.

This site uses XenWord.
;