Castle Peak -koodinimellinen Threadripper-sukupolvi lupaa tuoda täysin uusia ominaisuuksia TR4-alustalle vuonna 2019.

Uutisoimme aiemmin tällä viikolla nettiin vuotaneista Ryzen 2000 -sarjan prosessoreiden tiedoista sekä AMD:n työpöytäpuolen roadmapista. Tuttu vuotaja Informatico Cero on lisäksi vuotanut AMD:n Threadripper-alustan tarkempia suunnitelmia sekä katsauksen vuoden 2020 koko piirivalikoimaan.

Vuodetun Threadripper-dian mukaan toisen sukupolven Threadripper-prosessorit ovat juuri sitä mitä odottaa saattaa. Niissä hyödynnetään 12 nanometrin valmistusprosessilla valmistettavia Zen+-prosessoriytimiä ja ne tuovat mukanaan korkeammat kellotaajuudet sekä Precision Boost 2.0 -teknologian.

Vuonna 2019 vuorossa on Castle Peak -koodinimellinen Threadripper-sukupolvi, joka perustunee Zen 2 -arkkitehtuuriin. Prosessoreiden luvataan dominoivan HEDT-markkinoita ja nostavan sekä suorituskyvyn että energiatehokkuuden uusiin ennätyslukemiin. Lisäksi Castle Peak lupaa tuoda mukanaan täysin uusia, toistaiseksi tarkemmin määrittelemättömiä ominaisuuksia TR4-alustalle.

Vuoden 2020 roadmap on pääosin tuttua kauraa aiemmista vuodoista. Joukosta löytyvät toistaiseksi ilman sen virallisempaa koodinimeä oleva seuraavan sukupolven HEDT-prosessori, AM4-kantaan sopiva Vermeer-prosessori sekä kannettaviin ja työpöydille julkaistava Renoir-APU-piiri. Näiden lisäksi diassa on mukana myös Dali, jota ei ole aiemmissa dioissa nähty.

Dali on koodinimi APU-piirille, joka on sijoitettu kaikkein edullisimpaan luokkaan. Arkkitehtuurista ei tiedetä tässä kohtaa juuri mitään, mutta sen voidaan olettaa olevan jatkumoa kauan sitten vuotaneelle Banded Kestrel -koodinimelliselle projektille.

Banded Kestrel oli vuotaneissa dioissa kahdella Zen-prosessoriytimellä ja kolmella GCN Compute Unit -yksiköllä varustettu APU-piiri, jonka tarkasta kohtalosta ei ole tietoa. On mahdollista, että AMD hautasi projektin aikoinaan täysin, tai sitten se on jo saapunut markkinoille ilman sen kummempia fanfaareja.

AMD:n sulautettuihin järjestelmiin suunnattujen Ryzen-prosessoreiden V1202B-malli muistuttaa ainakin teknisten tietojensa osalta nimenomaan Banded Kestreliltä: Siinä on kaksi Zen-ydintä, kolme Compute Unit yksikköä ja megatavu L1-välimuistia. Lisäksi se eroaa muista Embedded Ryzen -sarjan prosessoreista verkko-ohjaimensa osalta, sillä tuettuna on vain kaksi gigabitin verkkoliitäntää, kun muut sarjan prosessorit tukevat kahta 10 gigabitin verkkoliitäntää. Ainut asia, joka V1202B-mallissa ei sovi suoraan Banded Kestrelin vanhoihin vuotodioihin on tuettujen näyttöjen määrä.

Lähde: Informatica Cero

This site uses XenWord.
;