Igor's Labin käsiinsä saamien dokumenttien mukan Engineering Sample -versioiden Zen 2 -ytimet yltävät parhaimmillaan 4,45 GHz:n Boost-kellotaajuuksiin Vega-grafiikkaohjainten venyessä maksimissaan 2,1 GHz:iin.

AMD:n Renoir-koodinimelliset Zen 2- ja Vega-arkkitehtuureihin perustuvat APU-piirit ovat jo kuluttajien käsissä kannettavien puolella. Työpöytäpuolella ei kuitenkaan tiedetä vielä edes milloin uudet APU-piirit ylipäätään julkaistaan.

Saksan Tom’s Hardwarena aiemmin tunnettu Igor’s Labin Igor Wallossek on saanut käsiinsä listauksen AMD:n Renoir-koodinimellisten työpöytä-APU-piirien Engineering Sample -versioista. Vaikka ES-versioiden kellotaajuudet eivät välttämättä vastaa täysin lopullisten mallien taajuuksia, ne ovat jo hyvin suuntaa antavia.

Igor’s Labin listauksen mukaan AMD:lla on tällä hetkellä yhteensä kuusi 65 ja kuusi 35 watin TDP-arvolla varustettua mallia. Odotusten mukaisesti APU-piirit ovat 4-, 6- ja 8-ytimisiä ja ne tukevat SMT-teknologiaa. Vega Compute Unit -yksiköitä on neliytimisissä malleissa 5 tai 6, 6-ytimisissä 6 tai 7 ja 8-ytimisissä 7 tai 8.

Prosessoriydinten peruskellotaajuudet ovat 35 watin TDP-arvolla varustetuissa malleissa 3,1 – 3,5 GHz ja Boost-kellotaajuudet 4,1 – 4,35 GHz. 65 watin mallien peruskellotaajuudet ovat puolestaan 3,6 – 3,8 ja Boost-kellotaajuudet 4,1 – 4,45 GHz. Grafiikkaohjainten maksimikellotaajuudet ovat 35 watin malleissa 1,7 – 2 GHz 65 watin malleissa 1,7 – 2,1 GHz.

Lähde: Igor’s Lab

This site uses XenWord.
;