Vuodon mukaan AMD 4800S Desktop Kit on paitsi kokoluokkaa isompi kuin PS5:n järjestelmäpiiriin perustuva 4700S, myös paremmin varusteltu M.2-liittimineen ja PCIe 4.0 -tukineen.

AMD julkaisi aiemmin tänä vuonna rampautettuun PlayStation 5 -konsolin järjestelmäpiiriin perustuvan AMD 4700S -Desktop Kit -paketin. Kyseessä ei ollut ensimmäinen kerta, kun yhtiö käyttää konsolipiirejä rajoitetuissa tietokonejulkaisuissa, eikä tuoreen vuodon perusteella myöskään viimeinen.

VideoCardzin lukija Discoluzen on vuotanut sivustolle valokuvia ja dokumentteja AMD 4800S Desktop Kit -paketista. Toistaiseksi ei ole varmaa, perustuuko 4800S sisaruksensa tavoin PlayStation 5:n Ariel-järjestelmäpiiriin, vai kenties Xbox Series S:n tai X:n järjestelmäpiiriin, mutta ainakin alustojen välillä on muutakin eroa, kuin kellotaajuudet.

Siinä missä 4700S tulee juotettuna Mini-ITX-kokoluokan emolevylle, on 4800S ainakin vuotokuvissa mATX-kokoluokkaa. Kuvien mukana tulleiden tietojen mukaan emolevyn PCIe-liitin tukee tällä kertaa PCIe 4.0 -standardia toistaiseksi määrittelemättömällä leveydellä, kun 4700S:ssa se oli rajoitettu x4 2.0:aan. Mukana on ilmeisesti myös M.2-liitäntä, PCIe x1 -liitäntä ja järjestelmäpiirin jäähdyttimen kiinnitysreiät ovat AM4-mitoitetut, joten coolereiden yhteensopivuuden kanssa ei pitäisi tulla ongelmia.

VideoCardzin mukaan AMD 4800S Desktop Kit -paketit tulisi valmistamaan MSI ja niiden mukana pakettiin kuuluisi selvästi 4700S:n tukemia näytönohjaimia järeämpi Radeon RX 6600. Sivusto uskoo alustan julkaisun tapahtuvan ensi vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana.

Lähde: VideoCardz

This site uses XenWord.
;