Ensimmäisen PCMark 10 -vuodon perusteella Ryzen 7 4700U peittoaisi Intelin Ice Lake -prosessorit, mutta jäisi jälkeen Comet Lake-U -sarjan huippumallista.

AMD toi Zen 2 -arkkitehtuuriin perustuvat prosessorinsa myyntiin viime kesänä Ryzen 3000 -perheenä. APU-piireihin Zen 2 on luvassa puolestaan ensi vuoden alkupuolella julkaistavien Renoir-koodinimellisten piirien mukana.

Erilaiset vuodot tulevien Ryzen 4000 -perheen nimettävien Renoir-APU-piirien ympärillä ovat tuttuun tapaan kiihtyneet julkaisun lähestyessä. Tämän hetkisten tietojen perusteella APU-piirit tulevat rakentumaan Zen 2 -ydinten ja Vega-grafiikkaohjaimen ympärille. AMD:n omista dokumenteista on saatu muun muassa viitteitä tarjonnan laajentamisesta uusiin Ryzen 9 -sarjaan.

Nyt nettiin on puolestaan vuotanut ensimmäiset testitulokset Renoir-APU-piirillä, tarkemmin Ryzen 7 4700U:lla. PCMark 10 -tuloksen perusteella APU-piiri tulisi voittamaan Intelin Ice Lake -arkkitehtuuriin perustuvan Core i7-1065G7:n ja Comet Lake -arkkitehtuuriin perustuvan neliytimisen Core i7-10510U -mallin, mutta häviävän 6-ytimiselle i7-10710U:lle. Vertailun pisteet näet uutisen pääkuvasta.

PCMark 10:n System Infon mukaan Ryzen 7 4700U:n peruskellotaajuus olisi 2 GHz ja maksimi Boost-kellostaajuus 4,2 GHz, mutta toistaiseksi ei voida tietää, pitääkö lukemat paikkaansa. System Info tunnistaa esimerkiksi integroidun grafiikkaohjaimen kellotaajuuden taatusti väärin, sillä lienee kaikille selvää, ettei se tule toimimaan 3,4 GHz:n kellotaajuudella. Myös prosessoriydinten lukumäärä saattaa olla väärä, sillä PCMarkin mukaan kyseessä olisi 8-ytiminen prosessori, jossa ei ole käytössä SMT-tukea lainkaan, mikä poikkeaisi selvästi AMD:n totutusta käytännöstä SMT:n kanssa. Mahdoton yhtälö se ei kuitenkaan ole, mikäli WCCFTechin Mobile01-foorumilta bongaamat huhut huippumallien 8-ytimen ja 16-säikeen konfiguraatiosta pitävät paikkaansa.

Lähde: _rogame @ Reddit

This site uses XenWord.
;