CompuBench-testiohjelman raportoimien tietojen mukaan Navi 14 sisältää 12 Dual Compute Unit- eli 24 Compute Unit -yksikköä.

AMD:n ensimmäinen RDNA-arkkitehtuuriin perustuva Navi 10 -grafiikkapiiri julkistettiin kesäkuussa. Uuteen arkkitehtuuriin perustuvat Radeon RX 5700 -sarjan näytönohjaimet puolestaan saapuivat myyntiin reilu viikko sitten 7. heinäkuuta.

Nyt nettiin on alkanut valumaan lisää tietoa tulevista muista RDNA-arkkitehtuuriin perustuvista grafiikkapiireistä. Lähitulevaisuudessa odotettavissa on ainakin Navi 14, josta tuttu vuotaja Komachi Ensaka on nyt löytänyt ensimmäiset tarkemmat tiedot.

CompuBenchin listaamien OpenCL-tietojen perusteella Navi 14 tulee sisältämään 12 Compute Unit -yksikköä, mutta todellisuudessa niitä on kaksinkertainen määrä eli 24. CompuBenchin tiedetään Navi 10:n tietojen perusteella raportoivan RDNA:n Dual Compute Unit -rakenteen vuoksi puolet yksiköiden todellisesta määrästä. Compute Unit -määrien perusteella Navi 14 tullee korvaamaan markkinoilta Polaris-arkkitehtuuriin perustuvat Radeon RX 570-, 580- ja 590 -näytönohjaimet.

Komachi Ensaka on saanut lisäksi kaiveltua esiin ensimmäisiä tietoja myös Navi 12 -piiristä, mutta valitettavasti esimerkiksi sen konfiguraatiosta ei ole toistaiseksi saatavilla edes huhuja, vaan tiedot rajoittuvat laitetunnisteisiin.

Lähteet: CompuBench, Komachi Ensaka @ Twitter

This site uses XenWord.
;