AMD:n Epyc-prosessorit pysyivät useamman sukupolven maksimissaan 64-ytimisinä, mutta Zen 4 -arkkitehtuurin myötä myyntiin saatiin 96 Zen 4 -ytimen ja 128 Zen 4c -ytimen mallit. Tuoreen vuodon mukaan yhtiö ei aio odotella Intelin kiriä vaan heittää tulee heittämään lisää löylyä heti Zen 5:n myötä.

Tuttu X-vuotaja YuuKi_AnS on julkaissut valokuvia Zen 5 -sukupolven Turin-koodinimellisestä Epyc-prosessorista sekä sen kaveriksi diat sekä tulevista Zen 5- että Zen 5c -Epyceistä. Tiettävästi sekä Zen 5- että Zen 5c -versiot tullaan tuntemaan samalla koodinimellä. Turinit tulevat sopimaan samaan SP5-kantaan kuin nykyiset Genoa- ja Bergamo-prosessorit ja ulkoisesti ne eroavat nykymallistosta ainakin Engineering Sample -version perusteella vain asennuskelkan värin ja lämmönlevittäjän tekstien osalta.

Kuvien yhteydessä julkaistujen diojen mukaan Zen 5 -ytimiin perustuva Turin tulee kasvattamaan ydinten maksimimäärän 128:aan mahduttamalla alustalle peräti 16 CCD-sirua yhden IO-sirun ympärille. Kussakin CCD:ssä on 8 ydintä ja 32 Mt L3-välimuistia. Zen 5c -versio Turinista puolestaan mahduttaa samalle alustalle kaksitoista 16 Zen 5c -ytimen ja 32 Mt L3 -välimuistin CCD:tä samaisen IO-sirun ympärille. IO-siru tukee PCIe Gen 5- ja CXL 2.0 -väyliä, 3. sukupolven Infinity Fabricia ja DDR5-6000-muisteja. Myös tietoturvaprosessori on IO-sirulla.

Lähde: YuuKi_AnS @ X