Overclockers UK -verkkokauppa haastatteli AMD:n kuluttajabisneksestä vastaavaa Jamer Prioria, joka kertoi tietoja muun muassa Vega 11 -grafiikkapiiristä ja Zen 2 -arkkitehtuurista.

Priorin mukaan Vega 11 ei ole erillinen grafiikkapiiri, vaan sillä viitataan Raven Ridge -koodinimellisten Ryzen Mobile -prosessoreihin integroituun Vega-grafiikkaohjaimeen. Raven Ridgen grafiikkaohjaimessa on 11 Compute Unit -yksikköä, mutta toistaiseksi julkaistuissa Ryzen 7 2700U- ja 2500U-prosessoreissa on käytössä 10 ja 8 Compute Unit -yksikköä. Radeon RX Vega 56- ja 64-näytönohjaimissa on käytössä Vega 10 -grafiikkapiiri.

Kuluttajien kannalta positiivinen uutinen on AM4-prosessorikannan säilyminen käytössä ainakin vuoteen 2020 asti ja se tulee hyvin todennäköisesti olemaan yhteensopiva tulevien Zen+- ja Zen 2 -päivitysten kanssa. Zen+ viittaa Globalfoundriesin pienempään 12 nanometrin 12LP-valmistusprosessiin, jota odotetaan ensi vuonna ja Zen 2 puolestaan päivitettyyn arkkitehtuuriin, jonka aikataulu on vuonna 2019.

Lähde: Overclockers UK

This site uses XenWord.
;