AMD:n uudesta AGESA-päivityksestä kieli Gigabyten edustaja, joka lupasi päivityksellä varustettujen BIOSien saapuvan lähiaikoina yhtiön emolevyihin.

AMD julkaisi ensimmäiset Ryzen-prosessorit reilut kaksi kuukautta sitten. Huolimatta positiivisesta vastaanotosta prosessoreilla ja niiden emolevyillä on ollut myös ongelmia etenkin nopeiden muistien kanssa.

AMD on ehtinyt julkaista Ryzen-prosessoreilleen jo useamman AGESA- eli AMD Generic Encapsulated Software Architecture -mikrokoodipäivityksen. Päivitykset ovat muun muassa parantaneet muistiyhteensopivuutta, korjanneet Ryzen-prosessoreiden FMA3-bugin ja poistaneet vaatimuksen käyttää Ryzen Master -ylikellotusohjelman kanssa HEPT- eli High Precision Event Timeriä.

Overclockers UK -verkkokaupan foorumeille välitetyn tiedon mukaan Gigabyten edustaja on nyt paljastanut, että seuraava AGESA-päivitys on jo ihan nurkan takana. Yhtiön edustajan mukaan ainakin osa Gigabyten emolevyistä tulee saamaan lähiaikoina BIOS-päivityksen, joka sisältää AGESA 1.0.0.5 -päivityksen. Edustajan mukaan kyseinen päivitys parantaa etenkin muistien yhteensopivuutta avaamalla Ryzenin muistiohjaimesta uusia rekistereitä.

3DCenter on puolestaan julkaissut Ryzeniin liittyen tulokset jo perinteikkääksi laskettavasta käyttäjäkyselystään, jossa tiedustellaan suuren saksalaisen foorumin käyttäjien tyytyväisyyttä uusiin prosessorijulkaisuihin. 3DCenter on tehnyt vastaavan kyselyn aina uuden prosessoriarkkitehtuurin julkaisun jälkeen vuodesta 2010 lähtien.

Kyselyn mukaan AMD:n uusi Ryzen 5 on koko kyselyn historian parhaan ensivaikutelman antanut prosessorisarja. Positiivisen ensivaikutelman Ryzen 5 -prosessoreista sai peräti 83,9 prosenttia vastanneista. Positiivisen kuvan yli 70 prosentille vastaajista ovat aiemmin antaneet vain AMD:n Bobcat ja Ryzen 7 sekä Intelin vuonna 2011 julkaistu Sandy Bridge. AMD:n uusien Ryzen-prosessoreiden tuloksen vakuuttavuutta nostaa myös se fakta, että samassa kyselyssä Intelin tuorein julkaisu eli Kaby Lake antoi positiivisen kuvan vain 12 %:lle vastaajista. Kaby Lakea pienemmälle joukolle positiivisen kuvan on antanut aiemmin vain AMD:n Bulldozer.

Kyselyssä Ryzen 5:stä positiivisen kuvan saaneista 64,1 % totesi prosessoreiden olevan kiinnostavia uuteen kokoonpanoon, 33,2 % kertoi omaavansa jo vastaavaa tai parempaa suorituskykyä tarjoavan vaihtoehdon ja 2,7 % tuomitsi hinnat liian korkeiksi. Keskivertoisen tai negatiivisen kuvan Ryzen 5:stä saaneet puolestaan totesivat 70,3 %:n voimin pelisuorituskyvyn olevan heikko, 13 % todellisten hintojen olevan liian korkeat, 7,8 % ylikellotuspotentiaalin olevan riittämätön ja 8,9 %:lla oli jokin tarkemmin määrittelemätön syy keskivertoon tai negatiiviseen ensivaikutelmaan.

This site uses XenWord.
;