Tuki mahdollistaa tulevan Android Q -käyttöjärjestelmän beetatestaamisen myös muilla kuin Googlen Pixel -puhelimilla.

Laitteita löytyy lähes kaikkien suurimpien puhelinvalmistajien valikoimista Samsungia lukuun ottamatta. Mukana on puhelin mm. Asusilta, Huaweilta, LG:ltä, Nokialta, OnePlussalta ja Sonyltä. Xiaomilta puhelimia on kaksi ja Vivolta peräti kolme. Vanhin tuettujen listalta löytyvä laite on lähes kaksi vuotta vanha Essential Phone. Lisäksi beetaohjelmaan on luonnollisesti mahdollista liittyä myös Googlen Pixel -puhelimilla.

Project Trebleen tehtyjen parannusten myötä beetaversion tarjoaminen on mahdollista nyt aiempaa suuremmalle määrälle kolmansien osapuolien laitteita. Laitteille tulevat OTA-päivitykset ovat valmistajien itsensä, ei Googlen jakelemia.

Kokonaisuudessaan Android Q Betan saavien laitteiden lista näyttää seuraavalta:

Jokaisella valmistajalla on omat toteutuksensa beetaohjelmaan liittymiseksi. Esimerkiksi Nokia 8.1:n omistajien on kirjauduttava yrityksen sivuilla mukaan beetaohjelmaan. OnePlussan puhelimiin päivitystiedosto on ladattava ja asennettava manuaalisesti. Huawein tapauksessa puhelimeen on asennettava Beta-sovellus ja osallistujan kehittäjästatus vaatii vähintään yhden Play-kauppaan julkaistun sovelluksen. Kyseessä ei ole ohjelmiston lopullinen versio, joten käyttäjä asentaa sen laitteeseensa omalla vastuulla.

Lähteet: Google

This site uses XenWord.
;