io-techin testiin saapui MSI:n GS75 Stealth 8SG -pelikannettava, joka on varustettu NVIDIAn Turing-sukupolven GeForce RTX 2080 Max-Q -mobiilinäytönohjaimella. 17,3-tuumainen Full HD -resoluution näyttö tukee 144 hertsin virkistystaajuutta. Max-Q-suunnitelukonseptin ansiosta ulkoisilta mitoiltaan varsin pienikokoisen ja kevyen kannettavan sisuksista löytyy Intelin kuusiytiminen 8. sukupolven Core-prosessori, 32 gigatavua keskusmuistia ja 512 gigatavun M.2 SSD.
Tutustumme artikkelissa kannettavan ominaisuuksiin, suorituskykyyn, lämpötiloihin, melutasoon, tehonkulutukseen ja akkukestoon. Lukijoiden toiveesta mukana on myös pikaiset näyttötestit. Vertailukohtana testeissä on mukana Asuksen ROG Strix SCAR II GL704GW -peliläppäri GeForce RTX 2070 -näytönohjaimella sekä viime vuonna testatut Asus ROG G703GI- ja Asus ROG Zephyrus M -mallit GeForce GTX 1080- ja 1070-näytönohjaimilla.
Lue artikkeli: Testissä MSI GS75 Stealth 8SG -pelikannettava
Hieno laite mutta liian kallis. Kenelle tälläiset kannettavat on pääasiassa suunnattu kun pukkaa markkinoille joka vuosi?
No, ostavathan ihmiset 30 000€ autojakin, vaikka 20 000€ autollakin selviäisi.
Että ilmeisesti tonni pari sinne tänne on aika monelle se ja sama.
Vastaavantehoinen yrityskannettava maksaa tuplasti ja painaa tuplasti, joten näitä menee ammattikäyttöönkin tekijöille, jota tarvitsevat helposti liikuteltavaa ja mahdollisimman tehokasta konetta. Tämä siis ainakin niissä firmoissa, joissa IT-osasto on jossain määrin kiinni tässä päivässä, eikä niitä ole kestitetty lobbauksen yhteydessä liikaa uskomaan, että yritysrauta on ainoaa, millä pystyy tekemään ammattimaisesti työtä.
Oli ihan hyvin kirjoitettu juttu. Lämpötilat, melutaso ja näppäimistö tuli käsiteltyä eikä annettu laitteen kalliin hinnan sokaista, vaan esimerkiksi näppäimistölle uskallettiin antaa kritiikkiä.
Ohjelmistosta olisi ollut kiinnostavaa lukea lisää, sekä verrata jotain kohtia muiden valmistajien toteutukseen.
Esimerkiksi MSI Dragon Centerin ja sen toiminnot. Mitä ominaisuuksia, onko toteutus hyvä ja ohjelma kätevä käyttää, millainen verrattuna muista koneista löytyviin ja sitä rataa. Onko valmistajan oma ohjelma paras tuulettimien ja valojen hallintaan, vai onko näihin tarkoituksiin olemassa kolmannen osapuolen ohjelmia ja jos on, kannattaisiko niitä käyttää vai pitäytyä valmiissa? Tämä on ehkä sellainen asia, jota on hankala tällätä johonkin tiettyyn artikkeliin koneesta X, valmistajalta Y, mutta kiinnostaa noin yleisesti.
Myös muista mukana tulevista ohjelmista haluaisin teidän kertovan tulevissa testeissä, olipa kone mikä hyvänsä. Onko mukana oikeasti hyödyllisiä ohjelmia, vai pitääkö uuden koneen ostajan ensimmäisenä alkaa siivoamaan konetta kokeiluversioista ja muusta turhuudesta?
Voisiko tulevissa testeissä koneen ominaisuuksissa listata, montako muisti- ja levyasemapaikkaa koneessa on ja montako niistä on vapaana? Siitäkin voisi kirjoittaa, miten helposti tai vaikeasti koneen sisuksiin pääsee käsiksi. Saatteko avata koneita, kun kyseessä on lainalaite? Tarjousketjusta jäi mieleen yksi Dellin läppäri, josta tarvitsee irrottaa vain yksi ruuvi päästäkseen lisäämään muistia.
Kaiken kaikkiaan hyvä, että myös pelikannettavista tulee artikkeleja. Toivoisin testejä myös alle 1500 euron koneista. Yhteenvetoon voisi sisällyttää myös testaajan näkemyksen siitä, onko kyseessä järkevä ostos ja tietysti perustelut.
Kiitos palautteesta!
Tuo lainaamani osuus on mielestäni uusimissa läppäriartikkeleissa on pyritty käsittelemään. Avaamme aina laitteet ja kuvaamme ne sisältä ja pyrimme kertomaan mitä kannen alta löytyy ja miten helpoksi/vaikeaksi avaaminenn on kunkin mallin kohdalla tehty.
No siellähän se oli, kun silmällä katsoi. :btooth:
Mutta hyvä homma että avaatte testikoneet.