AOC:n tulevat näytöt perustuvat AU Optronicsin uuteen, kaarevaan TN-paneeliin. Näytöistä julkaistaan G-Sync-versio ja HDR-tuellinen FreeSync 2 -versio.

Näyttöpaneelivalmistaja AU Optronics on tuomassa markkinoille ensimmäisen TN-tekniikkaan perustuvan kaarevan näyttöpaneelin. Näyttöpaneeli tulee käyttöön ensimmäisenä AOC:n Agon3-näytöissä.

AU Optronicsin uuden TN-paneelin ainut erikoisuus ei ole suinkaan kaarevuus, vaan myös sen vasteaika on saatu puristettua uuteen ennätykseen, 0,5 millisekuntiin. Paneeli on kooltaan 27-tuumainen, sen resoluutio on 2560×1440 ja se venyy parhaimmillaan 165 hertsin virkistystaajuuteen.

AOC:n Alfonso Clemente kertoi PCGamesN-sivustolle uuden paneelin vakuuttaneen hänet paitsi juuri vasteajan vuoksi, myös yleisen kuvanlaadun kautta. Clementen mukaan huolimatta käytetystä TN-tekniikasta näytön päihittävän kuvanlaadussa ehkä jopa IPS-näytöt ja värimaailman muistuttavan markkinoiden huippulaatua eli QuantumDot-näyttöjä.

TN-paneeliksi poikkeuksellinen värimaailma ei jää ilmeisesti vain puheen tasolle, sillä AOC:n aikoo julkaista AU Optronicsin uudella paneelilla varustetun, HDR-tuellisen FreeSync 2 -näytön, AG273QCX:n. FreeSync 2 -näytön rinnalle yhtiö julkaisee myös G-Sync-version näytöstä, mutta se ei tue HDR:ää.

AOC aikoo julkaista FreeSync 2:ta tukevan AG273QCX:n Euroopassa ensi vuoden huhtikuussa 599 euron suositushintaan. G-sync-tuellinen AG273QCG seuraa perästä toukokuussa 699 euron hintalapun kera. AOC:n mainoskuvasta löytyy kuitenkin myös virhe, sillä myös G-Sync-versio käyttää TN-paneelia, ei VA-paneelia.

Lähde: PCGamesN

This site uses XenWord.
;