Windows Mixed Reality -alustalle ollaan julkaisemassa edullisia VR-laseja kameroin toteutetulla AR-tuella usean valmistajan voimin.

Microsoft on jo pitkään esitellyt maistiaisia tulevasta Windows Mixed Reality -alustastaan. Käytännössä WMR-alusta on tarkoitettu kameroin varustetuille VR-laseille, jotka mahdollistavat VR-sisällön lisäksi myös lisätyn todellisuuden sovellukset.

Windows Mixed Reality -alustalle odotetaan tällä hetkellä laseja useilta eri valmistajilta ja niiden hintojen kerrotaan olevan edullisimmillaan 399 dollaria yhdessä liikeohjainten kanssa. WMR-lasit eivät tarvitse tuekseen ulkopuolisia majakoita, vaan niiden liikkeenseuranta on toteutettu täysin laseihin rakennettujen sensoreiden avulla.

Microsoft on jakanut WMR-tuelliset tietokoneet kahteen kategoriaan: perustasoon ja Ultra-tasoon. Perustason laitteet tarkoittavat käytännössä tehokkailla integroiduilla grafiikkaohjaimilla varustettuja tietokoneita ja WMR-lasien luvataan toimivan niiden kanssa 60 hertsin virkistystaajuudella. Ultra-tason tietokoneissa samat lasit toimivat 90 hertsin virkistystaajuudella.

WMR-alustan menestys ei tule riippumaan vain Microsoftista ja sen tarjonnasta, vaan mukana on lukuisia kumppaneita ympäri maailman. Tuoreimman päivityksen yhteydessä Microsoft paljasti, että myös Steamin VR-sisältö tulee toimimaan WMR-laseilla. Lisäksi yhtiö työskentelee 343 Industriesin kanssa tuodakseen alustalle Halo-sarjaan liittyviä kokemuksia.

Lokakuun 17. päivä markkinoille saadaan Dellin ensimmäiset WMR-lasit. Visor VR118 -nimeä tottelevien lasien takaa löytyy 2880×1440-resoluution näyttö 90 hertsin virkistystaajuudella. Pannalla pään ympärille kiinnitettävä visiiri on mahdollista nostaa myös ylös ilman että koko laseja tarvitsisi riisua. Dell Visor VR118 on hinnoiteltu 350 dollariin, mutta liikeohjaimet kustantavat sen päälle vielä 100 dollaria.

Lähteet: Microsoft, TechReport

This site uses XenWord.
;