FitBitin ensimmäinen älykello tarjoaa yli neljän päivän akunkeston.

Kuntoilurannekkeistaan tunnettu FitBit on laajentanut valikoimaansa ensimmäisellä älykellolla. Ioniciksi nimetyssä uutuudessa käytetään markkinoilta löytyvien tunnettujen vaihtoehtojen sijaan yrityksen omaa Ionic OS -käyttöjärjestelmää.

FitBit Ionicin alumiinirakenne on tehty vedenkestäväksi 50 metrin syvyyteen asti ja se tulee saataville kolmessa eri värissä (hiilenmusta, poltettu oranssi ja hopeanharmaa) sekä kolmella eri vaihdettavalla hihnatyypillä. Kellon näyttö kykenee jopa 1000 nitsin kirkkauteen ja sitä suojaa Gorilla Glass 3 -lasi. Puhelimen kanssa laite kommunikoi Bluetooth 4.0:n välityksellä.

Sisäänrakennettu litium-polymeeriakku tarjoaa valmistajan mukaan yli neljän vuorokauden akunkeston. Kellosta löytyy myös GPS-paikannus, jonka aktiivikäyttöä akku kestää 10 tuntia. Ionicin varustukseen kuuluu optinen pulssimittari, joka seuraa käyttäjän sykettä sekä urheilusuoritusten aikana että ympärivuorokautisesti viiden sekunnin välein. NFC:n ansiosta Ionicia voi käyttää maksamisessa yli 10 eri markkina-alueella Visan, Mastercardin ja American Expressin palveluiden kautta.

Ionic OS -käyttöjärjestelmä tukee monipuolisia ilmoitustoimintoja sosiaalisen median sovelluksista, kuten Facebookista, Instagramista ja Snapchatista. Lisäksi tuettuna on kelloon asennettavat lisäsovellukset, kuten Strava, Pandora ja Accuweather. Sovelluskehittäjien saataville tulee syyskuussa kehityspaketti uusien sovellusten luomiseksi. Kellon liikunta- ja terveystoimintoihin lukeutuvat mm. lajikohtaiset harjoitustilat, automaattinen juoksuntunnistus, uintitila sekä uniseuranta.

FitBit Ionicin myynti alkaa lokakuussa 299,99 dollarin suositushintaan.

Lähde: FitBit

This site uses XenWord.
;