Applen uusi iMac Pro -työasema on varustettu parhaimmillaan Intelin 18-ytimisellä Xeon-prosessorilla, 128 Gt:n muistilla ja AMD:n Radeon Vega -näytönohjaimella 16 Gt:n HBM2-muistilla.

Apple esitteli WWDC-tapahtumassaan tänään päivitettyjen iMac-tietokoneiden ja MacBook-kannettavien lisäksi myös täysin uuden tuotteen, iMac Pron. iMac Pro kosiskelee epäilemättä Mac Pro -käyttäjiä, jotka joutuvat odottamaan virallista päivitystä omalle työasemalleen vielä hamaan tulevaisuuteen. Viimeksi Applen edustaja on vihjannut sellaisen saapuvan 2018 tai 2019.

iMac Pro perustuu iMaceista tuttuun muotokieleen, mutta hopeankiiltoinen väri on vaihdettu Applen Space Gray -harmaaseen. iMac Prosta löytyy sama 5K Retina -näyttö kuin parhaista iMaceista, mutta muu rautapuoli on merkittävästi tehokkaampaa. Tehokkaamman raudan myötä myös jäähdytykseen on jouduttu panostamaan enemmän ja Applen mukaan iMac Pron kahteen radiaalituulettimeen perustuva jäähdytysratkaisu on yli 80 % tehokkaampi kuin iMacien jäähdytys.

Uuden iMac Pron sydämenä sykkii Intelin Skylake-X-arkkitehtuuriin perustuva Xeon-prosessori. Saataville tulee ainakin 8-, 10- ja 18-ytimiset mallit. Prosessorin rinnalle voidaan asentaa maksimissaan 128 gigatavua ECC-DDR4-muistia ja SSD-tallennustilaa on tarjolla maksimissaan neljä teratavua. Applen mukaan iMac Pron SSD kykenee parhaimmillaan 3 Gt/s:n suorituskykyyn, mutta yhtiö ei kertonut onko kyse luku- vai kirjoitusnopeudesta.

Näytönohjaimeksi iMac Prohon Apple on valinnut AMD:n tulevan Radeon Vega -näytönohjaimen maksimissaan 16 gigatavun HBM2-muistilla. Näytönohjaimen kellotaajuuksia on jouduttu viilaamaan AMD:n työpöytäversioita matalammaksi, mutta iMac Pron Radeon Vegan kerrotaan kykenevän silti peräti 11 TFLOPSin FP32- ja 22 TFLOPSin FP16-suorituskykyyn.

Liitinpuolelta iMac Prosta löytyy muun muassa neljä USB Type-C -tyyppistä Thunderbolt 3 -liitäntää, 10 gigabitin verkkoliitin, 4 USB Type-A -liitäntää sekä UHS-II SD-kortinlukija. Liitännät mahdollistavat esimerkiksi kahden ulkoisen näytön ja kahden nopean RAID-pakan ajamisen samanaikaisesti yhdesä iMac Prosta.

iMac Pro on hinnoiteltu 8-ytimisellä prosessorilla, 32 Gt:n muistilla ja teratavun SSD-asemalla 4999 dollariin. Markkinoille työasemaa voidaan odottaa kuitenkin vasta joulukuussa.

Päivitys:

Apple on lisännyt verkkosivuilleen virallisen iMac Pro -osion. Apple tarjoaa prosessorivaihtoehdoiksi vain uutisessa mainitut 8-, 10- ja 18-ytimiset Xeon-prosessorit. Näytönohjainvaihtoehdot ovat Radeon Vega 8 Gt:n muistilla ja 56 NCU-yksiköllä (3584 stream-prosessoria) tai 16 Gt:n muistilla ja 64 NCU-yksiköllä (4096 stream-prosessoria)

 

This site uses XenWord.
;