Applen uudet MacBookit ja iMacit tuovat mukanaan Intelin 7. sukupolven Core- eli Kaby Lake -prosessorit ja uuden sukupolven AMD Radeon -näytönohjaimet.

Apple on esitellyt tänään Worldwide Developers Conference- eli WWDC-tapahtumassaan päivitetyt versiot MacBook-kannettavista ja iMac-tietokoneista. MacBookit päivitettiin viimeksi viime syksynä ja iMacit edellisvuoden syksynä.

Ulkoisesti päivitetyt MacBookit ovat identtisiä edellisen sukupolven kanssa. Uutta on puolestaan Intelin 7. sukupolven Core- eli Kaby Lake -prosessorit, nopeammat SSD-asemat ja uusi, edullisempi versio 13” MacBookista ilman TouchBar-kosketusnäyttöä. Lisäksi kaikki 15-tuumaiset MacBook Prot on jatkossa varustettu aina erillisellä näytönohjaimella.

Apple ei tapansa mukaan paljasta tarkkoja prosessorimalleja, mutta MacBookien nopeimmat prosessorit ovat 1,3 GHz:n Core i7 -malleja. 13-tuumaisten MacBook Pro -kannettavien nopein prosessorivaihtoehto on 3,5 GHz:n Core i7 ja 15-tuumaisten 3,1 Ghz:n Core i7. Apple ei kertonut käytettyjen Kaby Lake -prosessoreiden ydinmääriä. Päivitettyjen MacBookien SSD-asemien luvataan olevan parhaimmillaan 50 % nopeampia edelliseen sukupolveen verrattuna.

Myös MacBook Airiin päivitettiin tarkemmin määrittelemätön Intelin 1,8 GHz:n prosessori, mutta muutoin malli pysyy edelleen identtisenä edeltäjiensä kanssa.

MacBook ja 13-tuumainen MacBook Pro on hinnoiteltu edullisimmillaan 1299 dollariin. TouchBar nostaa 13” MacBook Pron hinnan vähintään 1799 dollariin ja 15” MacBook Prot kustantavat edullisimmillaan 2399 dollaria.

iMac-tietokoneiden puolella päivitykset ovat selvästi MacBookeja merkittävämpiä. Uusissa iMaceissa on Intelin tarkemmin määrittelemättömät 7. sukupolven Core-prosessorit ja uusi, 500 nitin kirkkauteen kykenevä näyttö. Näytön kerrotaan hyödyntävän 10-bittistä ditheröintiä ja tarjoavan miljardi eri väriä. Tietokoneet tukevat myös 10-bittisten HEVC-videoiden purkua, kiitos päivitettyjen prosessoreiden.

Tuttuun tapaan iMac tulee saataville 21,5- ja 27-tuumaisina malleina. 21,5-tuumaisia malleja on kaksi: edullisempi perusmalli (oletettavasti Full HD -näytöllä) sekä 4K-näytöllä varustettu Retina-malli. 27-tuumaisessa versiossa on 5K-resoluution Retina-näyttöä.

21,5-tuumaisiin iMaceihin saa jatkossa maksimissaan 32 ja 27-tuumaisiin 64 gigatavua muistia. Tallenustilasta on vastuusta mallista riippuen joko kiintolevy, Fusion Drive -hybridikiintolevy tai jopa 50 % aiempia malleja nopeampi SSD-asema. SSD-asemien maksimikapasiteetti on jatkossa 2 teratavua. Kaikissa iMaceissa on kaksi USB Type-C -liitäntää ThunderBolt 3 -tuella.

21,5-tuumainen perusmalli luottaa Intelin integroituun Iris Plus Graphics 640 -grafiikkaohjaimeen 64 megatavun eDRAM-välimuistilla, kun 4K Retina -malliin on valittavissa Radeon Pro 555- tai 560 -näytönohjain maksimissaan 4 Gt:n muistilla ja 27-tuumaiseen 5K Retina -malliin Radeon Pro 570, 575 tai 580 maksimissaan 8 Gt:n muistilla. Apple tuo lisäksi ainakin kehittäjien saataville ulkoisen ThunderBolt 3 -tukea hyödyntävän Radeon RX 580 -näytönohjaimen.

21,5-tuumainen karvalakki-iMac on hinnoiteltu edullisimmillaan 1099 dollariin. 4K Retina -näytöllinen 21” iMac kustantaa puolestaan halvimmillaan 1299 dollaria ja 27” iMac halvimmillaan 1799 dollaria. Sekä uudet iMacit että MacBookit tulevat saataville välittömästi.

This site uses XenWord.
;