Applen uudet älykellot kasvattavat kellotaulun kokoa kahdella millimetrillä mutta kokonaistilavuuden kerrotaan pienentyneen.

Apple julkaisi juuri Steve Jobs Theater pidettävässä tapahtumassaan uuden Apple Watch Series 4 -malliston.

Series 4 -kellot kasvattavat kellotaulun halkaisijan aiempien mallien 38 ja 42 millimetristä 40 ja 44 millimetriin. Lisäksi LTPO-tekniikkaan pohjautuvaa näyttöä on tuotu lähemmäs reunoja ja sen kulmat on pyöristetty, jonka myötä Apple kertoo 40 mm:n mallin tarjoavan 32 % ja 44 mm:n mallin 35 % suuremman näyttöalan verrattuna 38 ja 42 millimetrin edeltäjiinsä.

Kellon sisällä sykkii uusi S4-paketti, johon on sisällytetty muun muassa uusi kaksiytiminen ja 64-bittinen prosessori, jonka luvataan tarjoavan kaksinkertaista suorituskykyä edeltäjäänsä nähden. Uuden sukupolven gyroskoopin luvataan tarjoavan kaksinkertaisen dynaamisen toiminta-alueen aiempaan nähden ja voivan tunnistaa esimerkiksi kaatumiset.

Apple on lisäksi päivittänyt kellon mikrofonin ja kaiuttimen, joiden luvataan tarjoavan selvästi aiempaa laadukkaampaa äänenlaatua. Kellon säätönuppi on varustettu nyt haptisella palautteella, jonka avulla voidaan esimerkiksi imitoida mekaanisen säätönupin tuntumaa.

Sykkeenseurantaa on paranneltu paitsi päivittämällä optista sensoria aiempaa tarkemmaksi, myös lisäämällä kellon säätönuppiin sähköinen sykesensori. Yhdistämällä sensoreiden toiminnan on saatu aikaan ensimmäinen kuluttajille tarkoitettu FDA:n hyväksymä elektrokardiografian tuottava laite.

Apple Watch Series 4 tulee saataville Suomessa GPS-versiona eli ilman LTE-tukea. Värivaihtoehtoina ovat hopea, kulta ja Space Grey -harmaa ja GPS-mallin veroton suositushinta Yhdysvalloissa on 399 dollaria.

Lähde: Apple

This site uses XenWord.
;