Ongelman alun perin paljastaneen David Leen ajamissa uusissa testeissä Core i9 MacBook Pro on päivityksen jälkeen nopeampi, kuin ennen päivitystä kannettava pakkasessa ajetussa testissä.

Apple julkaisi aiemmin tässä kuussa uudet MacBook Pro -kannettavat, joiden myötä Applen tehokannettavat siirtyivät kuusiytimisten prosessoreiden aikakauteen. Pian julkaisun jälkeen nettiin ilmestyi kuitenkin testejä Core i9 -prosessorilla varustetusta huippumallista, jotka osoittivat, ettei kaikki ole niin kuin pitäisi.

15-tuumaisen Core i9 MacBook Pron testit toistivat kuorossa samaa: raskaassa rasituksessa Applen uusi lippulaivamalli ylikuumenee hetkessä ja tiputtaa sen jälkeen kellotaajuudet selvästi alle prosessorin nimellisen peruskellotaajuuden, Boost-kellotaajuuksista puhumattakaan. Pahimmillaan tilanne oli niin huono, että osassa testeistä viime vuoden Core i7 -malli peittosi tämän vuoden lippulaivamallin Core i9 -prosessorilla.

Pian tämän jälkeen Apple julkaisi TechCrunchin kautta lausunnon, jonka mukaan se on tunnistanut ongelman ja tutkimuksissaan havainnut syyksi puuttuvan digitaalisen avaimen tarkemmin määrittelemättömässä firmwaressa, joka vaikuttaa kannettavan lämmönhallintaan. Samaan syssyyn yhtiö julkaisi myös 10.13.6 Supplemental Update -päivityksen macOS High Sierraan, joka lupasi lisätä puuttuvan avaimen paikoilleen ja siten korjata ongelmat.

Useat tahot ovat ehtineet jo testaamaan päivitystä ja todenneet Applen korjausten toimineen. Esimerkiksi ongelman ensimmäisenä julki tuonut Dave ”Dave2D” Lee julkaisi uuden videon, jossa hän totesi Core i9 MacBook Pron olevan päivityksen jälkeen nopeampi, kuin se oli alkuperäisen testin pakkasessa tehdyssä testiajossa.

Myös muun muassa AppleInsider on uusinut testinsä, ja todennut päivityksen toimivaksi. Sivuston mukaan kellotaajuus laskee edelleen tietyissä tilanteissa alle luvatun kellotaajuuden, mutta sitä tapahtuu ilmeisen harvoin.

This site uses XenWord.
;